Ο Εργοτέλης «κοιτάζει» ήδη την επόμενη σεζόν

Απόψεις

Ο δανεισμός του Κουατένγκ στη Βέροια αποτελεί ένα μικρό δείγμα των προθέσεων της διοίκησης

Τι να πρωτοσχολιάσεις για την φετινή Superleague 2. Ξεκίνησε αργότερα από κάθε άλλο πρωτάθλημα στον κόσμο, ομάδες φεύγουν, άλλες έρχονται, άλλες κατεβαίνουν με ερασιτέχνες, οικονομικά προβλήματα, 2 όμιλοι - 24 ομάδες και... μια να παίρνει άνοδο. Σε όλα τα παραπάνω προσθέτω και τον παράγοντα πανδημία, οπότε νομίζω ότι αυτή την χρονιά μάλλον δεν θα τη θυμάται του χρόνου κανείς, πέρα από την ομάδα που θα ανέβει.

Εκτιμώ ότι κάπως έτσι σκέφτονται και στον Εργοτέλη. Πως θα τελειώσει αυτή η ''στεναχωρημένη'' χρονιά με τις λιγότερες απώλειες. Σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Στόχοι ανόδου δεν υφίστανται, μεταγραφικά δεν έγινε καμία υπέρβαση το καλοκαίρι (τουναντίον), τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα και γιατί όχι να γλιτώσει κάποια χρήματα από δανεισμούς παικτών;

H πραγματικότητα είναι ότι η είδηση ότι ο Κουατένγκ φεύγει δανεικός στη Βέροια έφερε δυσαρέσκεια στις τάξεις των φιλάθλων, που είδαν έναν παίκτη που φέτος επέστρεψε για τα καλά από τον τραυματισμό του να αποχωρεί από το σύλλογο (για έξι μήνες). Άλλωστε, δεν έχει γίνει και πολλές φορές στο παρελθόν ο Εργοτέλης να δανείζει βασικό του ποδοσφαιριστή σε ομάδα της ίδιας κατηγορίας. Μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη αλλά έχει εξήγηση.

Ο Κουατέγνκ έχει συμβόλαιο έως το 2023, έχει από τα πιο μεγάλα συμβόλαια ενώ φέτος έπαιξε σε 10 ματς / 1 γκολ, τα περισσότερα ως βασικός. Η Βέροια κάνει πρωταθλητισμό στον όμιλο της, ο Εργοτέλης όχι, ο Τουτζάρης έχει καλές σχέσεις παραδοσιακά με την ομάδα της Ημαθίας και κάπως έτσι έγινε το deal.

Ίσως να μην είναι και ο τελευταίος που θα αποχωρήσει αυτή την μεταγραφική περίοδο από το Παγκρήτιο για άλλες πολιτείες... Άλλωστε, από το καλοκαίρι, η εσωστρεφής διοίκηση των ''κιτρινόμαυρων'' δεν είχε τις διαθέσεις της προηγούμενης εξαιρετικής σεζόν, φυσικά σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν τα οικονομικά δεδομένα της εποχής.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.