Ο Φιγκεϊρέντο κάνει selling club τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από τον Σεμέντο, αλλά ο πραγματικός πρωταγωνιστής εφέτος ήταν άλλος.

Ο Βραζιλιάνος φορ του ΟΦΗ επιβεβαίωσε την επιστροφή του ΟΦΗ στην ποδοσφαιρική κανονικότητα και ανοίγει τον δρόμο για να γίνει ο σύλλογος αυτό που έχει επιλέξει: ένας υγιής ποδοσφαιρικός οργανισμός με προοπτικές selling club.

Η κανονικότητα του ΟΦΗ μετά τις περιπέτειες με τους υποβιβασμούς, δεν αφορούσε μόνο την εφετινή χρονιά και την είσοδο στα πλέι οφ. Ο ΟΦΗ επιζητάει την κανονικότητα μέσα από την ποδοσφαιρική λειτουργία και την τήρηση ενός πλάνου που θα κάνει την κρητική ομάδα 'γωνιακό μαγαζί' για τους ξένους ποδοσφαιριστές.

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω, αρχές Αυγούστου του περασμένου καλοκαιριού. Ο ΟΦΗ έχει σώσει τη χρονιά στα μπαράζ-θρίλερ με τον Πλατανιά και 'τρέχει' για να προχωρήσει τα θέματα για τη νέα σεζόν. Μέσα σε αυτά είναι και το μεταγραφικό κομμάτι. Η κρητική ομάδα ανοίγει το χορό με τον Κοσμά Τσιλιανίδη και λίγο πριν από το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου εμφανίζεται η περίπτωση του Ζοάο Φιγκεϊρέντο.

Το βιογραφικό του δεν είναι από αυτά που γεμίζουν προσδοκίες τον κόσμο. Ένας Βραζιλιάνος επιθετικός που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας. Αυτό για τον απλό κόσμο. Για τον Γιάννη Σαμαρά και το επιτελείο του ήταν κάτι παραπάνω.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ έχει εντοπίσει τον ποδοσφαιριστή, έχει ρωτήσει, έχει μάθει και έχει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Ο παίκτης παίζει στα παιχνίδια της Κάουνας κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού για τα προκριματικά του Europa League και τα δείγματά του φτάνουν για να προχωρήσει η κρητική ομάδα την μεταγραφή.

Ο ΟΦΗ κάνει δικό του τον 23χρονο φορ με κανονική μεταγραφή για την επόμενη τριετία, χωρίς να ξοδέψει κάποιο υπέρογκο -για τα δεδομένα του συλλόγου- ποσό. Ο ερχομός του Φιγκεϊρέντο περνάει σχεδόν απαρατήρητος. Βλέπετε, η επιστροφή του Δημήτρη Μάνου στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει ενθουσιασμό. Τα όσα έκανε με την φανέλα του ΟΦΗ στην προηγούμενη θητεία είναι (υπερ)αρκετά για να τον 'φέρουν' στην αρχική ενδεκάδα. Οι φίλαθλοι ήδη φαντάζονται τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης και το χαμόγελο ζωγραφίζεται στα πρόσωπά τους.

Στην προετοιμασία του ΟΦΗ ο Φιγκεϊρέντο δείχνει πολλά περισσότερα από αυτά που περίμεναν να δουν ότι δεν τον γνώριζαν από πριν. Πρόκειται για περιφερειακό επιθετικό που παίζει καλύτερα μέσα στο 'κουτί', με υψηλή τεχνική και εξίσου καλή σχέση με το γκολ. Μία ξεχωριστή εναλλακτική περίπτωση για την επίθεση, πίσω από τον Μάνο.

Fast forward. Φεβρουάριος 2020. Η κανονική σεζόν ολοκληρώνεται και ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ με 9 γκολ σε 24 αγώνες. Ο Δημήτρης Μάνος έμεινε στο εντυπωσιακό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν και ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο έχει κερδίσει θέση στην ενδεκάδα του ΟΦΗ αναλαμβάνοντας τον ρόλο του 'εκτελεστή'.

Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να 'μπει στα παπούτσια' του Μάνου με απόλυτη επιτυχία και να ξεπεράσει σε δημοτικότητα τον Λισάντο Σεμέντο, ο οποίος ήταν το 'hot' όνομα του ΟΦΗ στο πρώτο μισό της σεζόν.

Στο τέλος, στο ταμείο της χρονιάς, όταν και όποτε αυτή τελειώσει, τα κέρδη του ΟΦΗ είναι πολλά. Η αγωνιστική του παρουσία, η καθολική αναγνώριση, η πέμπτη θέση και η επιστροφή στην Ευρώπη και η ποδοσφαιρική υγεία. Συν ένα παραπάνω. Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο βάζει ξανά τον ΟΦΗ στον χάρτη της αγοράς. Σήμερα ο Φιγκεϊρέντο, αύριο κάποιος άλλος.

Το κέρδος δεν είναι το ενδεχόμενο πώλησης του Βραζιλιάνου, αλλά ότι ο ΟΦΗ βαδίζει στα χνάρια που ο ίδιος επέλεξε. Μίας ομάδας που θα γίνει selling club. Και για να μπορείς να πουλάς, πρέπει να αγοράζεις ευκαιρίες. Ο Ζοάο ήταν ακριβώς μία τέτοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο σπίτι του Νέιρα ζωγραφίζουν για τον ΟΦΗ

Μεγιάδο: «Μαζί θα το ξεπεράσουμε!»

Τι απάντησαν στον κόσμο Νάστος και Μαρινάκης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.