Ο Φιγκεϊρέντο συνεχίζει να φέρνει λεφτά στον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Η Γκαζιάντεπσπορ αγόραρε τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο και ο ΟΦΗ βγαίνει κερδισμένος από τη συμφωνία.

Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο, ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του στον ΟΦΗ και ταυτόχρονα έφερε ένα μεγάλο ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ με την πώλησή του στην Αλ-Ουάσλ, θα παραμείνει στο τούρκικο πρωτάθλημα και για ακόμα μία φορά θα φέρει λεφτά στην Κρητική ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2021 η Γκαζιάντεπσπορ απέκτησε τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή με τη μορφή δανεισμού για 1 χρόνο από την Αλ-Ουάσλ, με οψιόν αγοράς. Ένα χρόνο μετά η τουρκική ομάδα αγόρασε τον Φιγκεϊρέντο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, για τα επόμενα τρία χρόνια. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς την εξαιρετική χρονιά που έκανε (10 γκολ σε 38 συμμετοχές).

Tι σημαίνει αυτό για τον ΟΦΗ; Ο Όμιλος έβαλε στα ταμεία του από την πώληση του Ζοάο περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η συμφωνία περιλάμβανε και ποσοστό μεταπώλησης. Ποσά από την πώληση δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά η Κρητική ομάδα βγαίνει κερδισμένη από τη συμφωνία.

Όπως ήταν λογικό, ο ΟΦΗ δεν έλαβε χρήματα από την περσινή συμμετοχή του παίκτη στην τουρκική ομάδα, αφού ήταν δανεικός. Φέτος, όμως, μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Ομιλος βγαίνει κερδισμένος και αποδεικνύεται πόσο σημαντικό ήταν το συνολικό deal όταν πουλήθηκε το 2021 ο Βραζιλιάνος, ο οποίος παραμένει έως σήμερα η πιο value for money μεταγραφή επί Μπούση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.