Ο φοβερός Σίνερ οδήγησε την Ιταλία στον πρώτο τίτλο του Davis Cup

15:00 | 27/11/2023

Σχεδόν μισό αιώνα είχε να πανηγυρίσει τίτλο στο Davis Cup η Ιταλία, κάτι που ο Γιανίκ Σίνερ και οι συμπαίκτες του φρόντισαν να σταματήσει.

Αυτό που άρχισε ο Ματέο Αρνάλντι απέναντι στον Αλεξέι Πόπιριν ολοκλήρωσε λίγο αργότερα ο Σίνερ κόντρα στον Ντε Μινόρ και με το εμφατικό 6-3, 6-0, ο νεαρός τενίστας χάρισε τον τίτλο στην Ιταλία, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Αυστραλίας στον τελικό της Κυριακής και μετά από 47 χρόνια πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στο Davis Cup.
Ήταν το δεύτερο τρόπαιο της Ιταλίας σε 8 τελικούς, με τον Γιανίκ Σίνερ να κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο την κορυφαία αναμφισβήτητα σεζόν της καριέρας του. Στα 22 του χρόνια έκανε το 5 στα 5 (τρεις νίκες στο μονό και δύο στο διπλό) μέσα στην εβδομάδα, με τη μεγαλύτερη στιγμή φυσικά τη διπλή νίκη απέναντι στο Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Σαββάτου.

Ο Σίνερ χρειάστηκε 82 λεπτά για να επικρατήσει πολύ εύκολα του Άλεξ ντε Μινόρ με 6-3, 6-0, κατακτώντας τα 8 τελευταία γκέιμ της αναμέτρησης και χαρίζοντας στην Ιταλία το τρόπαιο για 2η φορά μετά το 1976, όταν τότε η ομάδα της γειτονικής χώρας είχε επικρατήσει με 4-1 της Χιλής.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.