Ο Γιάννου δεν ήταν Καστάνιος

Απόψεις

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Απόστολος Γιάννου αποτελεί παρελθόν από τον ΟΦΗ και ο Γιάννης Χαμαλάκης εξηγεί γιατί ο Ελληνοαυστραλός έχει προσφέρει περισσότερα από τον Λουκ Καστάνιος

Σεπτέμβριος 2020 - Ιανουάριος 2022: Αυτή ήταν η χρονική διαδρομή του Απόστολου Γιάννου στον ΟΦΗ. Μια διαδρομή που σίγουρα δεν κρίνεται επιτυχημένη και που μόλις χθες ολοκληρώθηκε μέσα από την επίσημη ανακοίνωση της κρητικής ομάδας.

Ο 32χρονος επιθετικός βρέθηκε στον ΟΦΗ έπειτα από μια μέτρια τριετία στην Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας, με τα ''καλά'' του χρόνια να τα έχει αφήσει πίσω, σε Πανιωνίο, Αστέρα Τρίπολης, ακόμα και τα όσα πέτυχε στην Γκουανζού δεν ήταν λίγα.

Ψάχνοντας να βρεις καλές στιγμές, μάλλον τα highlights του με τον ΟΦΗ ήταν εκείνο το ''σκυλίσιο'' ματς στη Λάρισα, στα πλέι άουτ, τότε που τον ενεργοποίησε μετά από καιρό ο Νιόπλιας, καθώς και το κερδισμένο πέναλτι με τον Ιωνικό - φέτος - όπου στη συνέχεια ο Λάμπρου έδωσε τη νίκη στον Όμιλο.

Ο Γιάννου έφυγε από τον ΟΦΗ χωρίς να προσαρμοστεί ποτέ, για αρκετό καιρό ήταν ουσιαστικά εκτός ομαδικών προπονήσεων και έτσι ήρθε η κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του, που ολοκληρωνόταν τυπικά το καλοκαίρι του 2022. Η τύχη του γύρισε την πλάτη, ενώ και εξωαγωνιστικά αντιμετώπισε προβλήματα, χωρίς να θέλω να επεκταθώ. Ένας παίκτης που δεν μπόρεσε να δείξει πράγματα, δεν είχε διάθεση να ''καθίσει'' πάνω στο συμβόλαιο ενώ δεν δημιούργησε και το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια. Στο δικό μου το μυαλό έχει περισσότερα άλλοθι από τον Λουκ Καστάνιος και πολύ λιγότερες χαμένες ευκαιρίες από τον Ολλανδό.

Η διαφορά Γιάννου - Καστάνιος

Μπορεί να μην έχουν μεγάλη διαφορά στις συνολικές συμμετοχές (19 ο Γιάννου, 24 ο Καστάνιος) την τελευταία διετία, όμως ο Ολλανδός έχει αγωνιστεί σχεδόν διπλάσια λεπτά (1265 αντί 655 του Γιάννου) με τον Καστάνιος να σκοράρει 3 γκολ έναντι... κανενός του Γιάννου. Επίσης, ο Γιάννου έπαιξε σε 7 ματς βασικός, ο Ολλανδός σε 13.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέτω την ελάχιστες χαμένες στιγμές για τον πρώην πλέον επιθετικό του ΟΦΗ, σε αντίθεση με τον Καστάνιος, ο οποίος ουκ ο λίγες φορές έχει βρεθεί σε πλεονεκτική θέση και δεν έχει εκτελέσει καν!

Eπίσης, ο Γιάννου δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα σε αποδυτήρια και γκρουπ γενικότερα, οι περισσότεροι στο ΒΑΚ είχαν να λένε για έναν ποδοσφαιριστή που προσπαθούσε να επανέλθει σε καλό επίπεδο. Ούτε ο Καστάνιος έχει δημιουργήσει κάποιο σοβαρό θέμα, όμως αντιμετωπίζει τις καταστάσεις λίγο διαφορετικά ενώ το ''μπλαζέ'' ύφος του δεν εμφανίζεται μόνο εντός αγώνα...

Επίσης, σε ένα άτυπο ερώτημα ''Ποιος από τους δύο άξιζε να αποδεσμευτεί'', σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Γιάννου τελειώνει το καλοκαίρι του 2022 ενώ του Ολλανδού το καλοκαίρι του 2023. Αν ήταν αντίστροφα τα πράγματα, μάλλον θα είχαμε διαφορετική εξέλιξη.

O Γιάννου σου δίνει την αίσθηση ότι όλα του πήγαν στραβά από την αρχή, ότι δεν ''κούμπωσε'' με την ομάδα και φυσικά η κατάσταση του δεν ήταν ικανή για να τον επαναφέρει στα παλιά του στάνταρ. Σου δίνει αφορμές να τον δικαιολογείς. Από την άλλη, βλέποντας τον Καστάνιος να αγωνίζεται νομίζω ότι απλά πλέον ''δεν μπορεί'' σε αυτό το επίπεδο. Έχει πάρει περισσότερες ευκαιρίες λόγω συνθηκών και έχει αποδειχθεί ανεπαρκής.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.