Ο Γιώργος Μαυρωτάς δώρισε προσωπικά αντικείμενα στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών

SMS
20:06 | 18/05/2021

​Αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του δώρισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών, που εδώ και λίγες μέρες έχει ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.

Το μπουρνούζι, το μαγιό και το σκουφάκι του γ.γ.Α. από τις συμμετοχές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και του Σίδνεϊ, αντίστοιχα, καθώς και λάβαρα από επτά χώρες (Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία, Βραζιλία, Ελλάδα) θα φιλοξενούνται από σήμερα στο υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών, που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

Τον κ. Μαυρωτά υποδέχθηκε η διευθύντρια του μουσείου, Μαρία Παπαϊωάννου, η οποία ανέλαβε και την ξενάγησή του στους χώρους του. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, καθώς «μετά από 20 και πλέον χρόνια, προσωπικά μου αντικείμενα από τη συμμετοχή μου σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες "ξαναζωντανεύουν" σε ένα καινούργιο, φιλόξενο σπίτι», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και συνέχισε:

«Τα εκθέματα του μουσείου θα ξυπνήσουν μνήμες για τους μεγαλύτερους και θα αποτελέσουν έμπνευση και κίνητρο για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό οι νεότερες γενιές. Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών στεγάζει ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας μας και αναδεικνύει τη διαχρονική προσφορά της στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.