Ο ιστορικός θρίαμβος του ΟΦΗ επί του Ολυμπιακού

SMS
19:45 | 20/10/2018

Το απίστευτο 4-1 του ΟΦΗ του Γκέραρντ επί του Ολυμπιακού την ιστορική σεζόν 1986-1987.

Ενα από τα πράγματα που έκαναν αίσθηση όταν ο Ευγένιος Γκέραρντ ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση του ΟΦΗ είναι πόσο γρήγορα κατάφερε να "ανεβάσει σκαλοπάτια" την κρητική ομάδα.

Εξοδος στην Ευρώπη, κύπελλο Ελλάδας, ευρωπαϊκή συμμετοχή, μεγάλες νίκες. Μία από αυτές ήταν και το ιστορικό 4-1 επί του Ολυμπιακού τη σεζόν 1986-87. Δεν είναι μόνο το "ραντεβού" των δύο ομάδων την προσεχή Κυριακή που φέρνει στο νου το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και το γεγονός πως εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα (το τελευταίο πριν τα περίφημη πέτρινα χρόνια) και ο ΟΦΗ έφτασε στον τελικό Κυπέλλου κατακτώντας το τρόπαιο.

Σε εκείνο το παιχνίδι στο κατάμεστο "Θ. Βαρδινογιάννης" ο ΟΦΗ φρόντισε να κατατροπώσει τον Ολυμπιακό με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο τερμάτων των Βλαστό (τα άλλα δύο σημείωσαν οι Τσίμπος και Νιόπλιας). Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Βράμπλιτς, ενώ για να καταλάβετε το μέγεθος εκείνου του θριάμβου, χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο αθλητικής εφημερίδας την επόμενη μέρα.

ΟΦΗ_4-1_ΜΕΣΑ.jpg#asset:43916

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Σηφάκης, Τσίμπος, Τσινός, Βασιλείου, Γκουλής, Μιχαλήτσος, Νιόπλιας, Περσίας, Ισις (80' Ισις), Σαμαράς, Βλαστός (78' Αθανασιάδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σκούνας, Μίχος (75' Σεμερτζίδης), Αποστολάκης, Τόγιας, Μπονόβας, Ξανθόπουλος, Παπαχρήστου, Βαϊτσης, Ζελιλίδης, Μητρόπουλος, Αναστόπουλος (45' Βράμπλιτς)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.