Ο Καμαρά λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στην παράταση

22:45 | 14/08/2025

Με τον Γίρι Παβλένκα να κάνει τεράστιες επεμβάσεις και τον Καμαρά να σκοράρει στο 115′ ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλει οφ τoυ Europa League.

Με «χρυσό» σκόρερ τον Μαντί Καμαρά στην παράταση (0-1) ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στην Αυστρία κόντρα στην Βολφσμπέργκερ και έκλεισε θέση για τα πλέι οφ του Europa League.

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά επιχείρησε να ελέγξει την κατοχή της μπάλας, το κατάφερε εύκολα αλλά και πάλι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στην επιθετική του ανάπτυξη.

Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι με προσανατολισμό ίδιο με αυτόν της Τούμπας προσπάθησε να αμυνθεί σωστά και να εκμεταλλευτεί τους ανοιχτούς χώρους. Στο 20’ σε μία υποψία ευκαιρίας οι Αυστριακοί απείλησαν με ένα αδύναμο πλασέ του Μπαλό, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Παβλένκα.

Στο 35’ ο Μπαλό βρέθηκε σε κλασικό τετ α τετ απέναντι από τον Παβλένκα αλλά τόσο η πίεση του Κωνσταντέλια, που γύρισε μέχρι την περιοχή της ομάδας του όσο και η εξαιρετική για άλλη μία φορά αντίδραση του Τσέχου γκολκίπερ κράτησαν το μηδέν στην εστία του ΠΑΟΚ.

Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια και φυσικά χωρίς ευκαιρία και πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια χάρη και πάλι στον τερματοφύλακά τους. Ανάλογο σκηνικό σημειώθηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη του τελική στο ματς στο 56’ σε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη, που κατέληξε άουτ.

Στο 60’ και πάλι ο Μιχαηλίδης επιχείρησε το πολύ μακρινό σουτ και ο Πόλστερ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στα επόμενα λεπτά το ματς πήρε καλύτερο ρυθμό και τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και οι Βολφσμπέργκερ πάτησαν περιοχή με τους Κωνσταντέλια και Ατάνγκ αλλά χωρίς να απειλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Στο 70’ μετά από ωραία ενέργεια του Κωνσταντέλια και σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Τσάλοφ έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Πόλστερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γίρι Παβλένκα έδειξε και πάλι την κλάση του και σταμάτησε τον Ζούκιτς με μία τρομερή επέμβαση. Στο 88’ ένα πολύ καλό σουτ του Ζίβκοβιτς έφυγε λίγο άουτ και ο αγώνας πήγε στην παράταση. Εκεί, στο 115’ ο Μαντί Καμαρά, μετά από κλέψιμο του Χατσίδη, με ένα εκπληκτικό μακρινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.