Ο κανονικός ΟΦΗ «δεν τους βλέπει»!

Απόψεις

Ένας κανονικός ΟΦΗ, επιτέλους μία φυσιολογική ενδεκάδα, χωρίς αλχημείες και χωρίς «μελανά σημεία».

Το έβλεπες στα πόδια των παικτών, στα πρόσωπά τους. Ακόμα και στο 1-3 δεν έδειχναν να ξεφουσκώνουν, να τους έχει φύγει το άγχος. Ήταν καθαρά ψυχολογικό το θέμα και τώρα που ήρθε η νίκη και μάλιστα με εμφατικό τρόπο ο ΟΦΗ έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει το ίδιο δυναμικά.

Η νίκη στο Πανθεσσαλικό ήταν κάτι που χρειαζόταν ο Όμιλος, ακόμα και με μισό-μηδέν. Ήρθε με το επιβλητικό 4-1, η δουλειά έγινε, το άγχος έφυγε, η αυτοπεποίθηση ανέβηκε και τώρα η μπάλα είναι... στα πόδια του.

Όπως θα αντιληφθήκατε, στο Πανθεσσαλικό είδαμε ένα μέρος του κανονικού ΟΦΗ, αυτού που έχει την ποιότητα και τις μονάδες να καθαρίζει αντιπάλους σαν τον Βόλο. Ντε Γκουζμάν και Νέιρα ήταν μία κλάση μόνοι τους, οι καλύτεροι του γηπέδου, δεν έβλεπαν τους αντιπάλους. Αμφότεροι ήταν οι κινητήριοι άξονες του Ομίλου και αυτοί που έκριναν το παιχνίδι. Ειδικά ο Νέιρα απέδειξε ότι είναι στα πάνω του και με τη ματσάρα που έκανε δείχνει ότι όχι μόνο βρίσκει τη φόρμα του, αλλά είναι έτοιμος να ηγηθεί της κρητικής ομάδας.

Η νίκη δεν χωρά συζητήσεις περί απαντήσεων και αποδείξεων. Το είχαμε γράψει πολλές φορές, ο ΟΦΗ αδικούσε τον εαυτό του. Ναι, είχε προβλήματα τραυματισμών, είχε γίνει «νοσοκομείο», ο Σίμος δεν μπορούσε να δουλέψει με την ομάδα που ήθελε, αλλά μπορούσε ακόμα και με τις απουσίες και τις γκαντεμιές να έχει περισσότερους βαθμούς.

Αυτό το καταραμένο 5-4-1 που δεν ταιριάζει στον ΟΦΗ παρά μόνο υπό ειδικές συνθήκες άφησε τη θέση του στο 4-2-3-1, το σύστημα που έμαθε πέρυσι τον ΟΦΗ ολάκερη η Ελλάδα. Και μαζί με το σύστημα ήρθε και η κανονικότητα στην ομάδα. Επιτέλους μία φυσιολογική ενδεκάδα, χωρίς αλχημείες και χωρίς «μελανά σημεία».

Η ποιότητα του ΟΦΗ ξεκάθαρη στο χορτάρι, ακόμα και στο κακό εικοσάλεπτο του β' μέρους εκεί που φάνηκε ότι οι «μελανόλευκοι» είχαν... πολλά ψυχολογικά. Δικαίως, αφού τα προηγούμενα ματς δημιούργησαν «τραύματα» και έπρεπε να έρθει μία τέτοια ακριβώς νίκη για να τα απαλύνει.

Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη από γκρίνια, έχει όμως ανάγκη να συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις και τις νίκες για να... κατέβει ο κόσμος από τα κάγκελα. Χρειάζεται ανάλογη συνέχεια για να αποδείξουν πρωτίστως στους εαυτούς τους ότι αδικούνται από τη βαθμολογική θέση και την κριτική. Ορθώς, βέβαια, η κριτική ήταν σκληρή το προηγούμενο διάστημα, αυτό δεν αναιρείται από μία νίκη και θα είναι ξανά σκληρή όποτε χρειαστεί, αλλά άδικη δεν μπορεί να τη πει κανείς.

Ο ΟΦΗ δημιούργησε πέρυσι απαιτήσεις, το ταβάνι ανέβηκε και ο κόσμος ήθελε το κάτι παραπάνω ή τουλάχιστον το ίδιο. Τώρα που μπορούμε επιτέλους να μιλάμε για κανονικό ΟΦΗ, η κουβέντα αλλάζει. Η γενικότερη εικόνα του Ομίλου στο Πανθεσσαλικό δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχεια. Και η συνέχεια θέλει δύο εντός έδρας παιχνίδια που μπορούν να εκτοξεύσουν την ψυχολογία της ομάδας.

ΥΓ: Ο Σίμος δεν έγινε ξάφνου καλός προπονητής όπως ακριβώς δεν ήταν ξάφνου κακός προπονητής. Ο καλός ο σκακιστής θέλει όλα τα πιόνια του και ο κόουτς του ΟΦΗ τώρα μπορεί να μιλάει για κανονικότητα. Οι κριτικές που προσπάθησαν να αποδομήσουν το έργο του και τις δυνατότητές του ήταν άδικες, ελάχιστοι του έδωσαν το άλλοθι των απουσιών και των προβλημάτων. Τον πήρε η... μπάλα από τα αρνητικά αποτελέσματα και την καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλος-ΟΦΗ 1-4: Επιτέλους ΟΦΗ!

Σίμος: «Είναι νίκη αυτοπεποίθησης»

Ο φοβερός Νέιρα «κατάπιε» τον Βόλο

Γκολ και φάσεις από το διπλό του ΟΦΗ

Συμπλήρωσαν κάρτες Νέιρα και Μεγιάδο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.