Ο Κάρλος Αλκαράθ έγραψε ιστορία στη Νέα Υόρκη

09:00 | 12/09/2022

Νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ με 3-1, κατέκτησε το US Open, τον πρώτο του τίτλο σε Grana Slam και είναι πλέον το Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο νεαρότερος παίκτης που το καταφέρνει.

Ο Κάρλος Αλκαράθ τα πήρε όλα στη Νέα Υόρκη, ο Ισπανός νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ με 6-4, 2-6, 7-6(1), 6-3 κατακτώντας το US Open, για τον πρώτο του τίτλο σε Grand Slam και παράλληλα είναι και με τη... βούλα το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φθάνει στο No.1. Γεννημένος στη Μούρθια στις 5 Μαΐου του 2003, το καταφέρνει σε ηλικία 19 ετών και 4 μηνών, ξεπερνώντας τον Λέιτον Χιούιτ (20 ετών και 9 μηνών).Παράλληλα έγινε ο πιο μικρός πρωταθλητής Grand Slam, ξεπερνώντας τον Ράφα Ναδάλ στο γαλλικό Όπεν το 2005 και ο πιο μικρός που νικά στο US Open, από τον Πιτ Σάμπρας το 1990.

Ο νικητής του τελικού θα ήταν στο Νο.1, με τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρουντ να φιγουράρει στο Νο.2 και σε νέο ρεκόρ καριέρας, όμως για τον 24χρονο μένει η πικρή γεύση του 2ου χαμένου τελικού σε Grand Slam, μετά το φετινό Roland Garros, απέναντι στον Ναδάλ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.