Ο Κιελίνι ανέλαβε το ρόλο του προπονητή ανάπτυξης παικτών στους Λος Άντζελες

14:00 | 17/01/2024

Ο πρώην αμυντικός της Ιταλίας και της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι, ανέλαβε το ρόλο του προπονητή ανάπτυξης παικτών στους Λος Άντζελες FC, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομάδα του Major League Soccer (MLS).

Ο Κιελίνι εκπροσώπησε την Ιταλία σε 117 περιπτώσεις και την οδήγησε στον τίτλο του Euro 2020 αφού κέρδισε την Αγγλία στα πέναλτι στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Γιουβέντους, βοηθώντας την να κερδίσει εννέα συνεχόμενους τίτλους Serie A, πέντε τρόπαια Coppa Italia και πέντε εγχώρια Supercup, πριν μετακομίσει στην LAFC το 2022. Ο 39χρονος ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο.

«Ήμασταν ευγνώμονες που ο Τζόρτζιο έπαιξε τους τελευταίους 18 μήνες της καριέρας του με την LAFC», δήλωσε ο συμπρόεδρος της LAFC, Τζον Θόρινγκτον.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απέδειξε πόσο πλεονέκτημα είναι για την LAFC με πολλούς τρόπους και είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε ένα πραγματικά λαμπρό ποδοσφαιρικό μυαλό, έναν απίστευτο ηγέτη και έναν ακόμα καλύτερο άνθρωπο στο επιτελείο μας για την επόμενη σεζόν».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.