Ο Κριστιάνο, το ΝΒΑ κι ο Ερίκ Καστέλ…

Απόψεις

Η γκολάρα του Πορτογάλου είχε κάτι από τα κόμικς και το «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ.

Το παρατεταμένο «ααααααααα» από την γκολάρα του Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχει προκαλέσει ένα μικρό… πιάσιμο στην κάτω γνάθο σε πολύ κόσμο… Ο άτιμος ο CR7 αποστόμωσε ακόμη και τους… απανταχού haters (που είναι κάμποσα εκατομμύρια) με το «τεμάχιο» που… πέταξε στη Γιουβέντους. Και τί να πεις, δηλαδή, μπροστά σ’ αυτό το «έργο τέχνης» που δημιούργησε;

Τέτοια… παστέλια δεν σκέφτηκαν καν να σκηνοθετήσουν σε κοτζάμ τριλογία του «Goal!» για χάρη του κινηματογραφικού άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, του συμπαθέστατου Μεξικανού, Σαντιάγο Μούνιεθ. Γιατί είναι αλήθεια πως τέτοια γκολ τα βρίσκεις μόνο στα… κόμικς. Με τέτοια γκολ μεγαλώνουν γενιές και γενιές αγοριών, που ονειρεύονται να μια μέρα… να κατακτήσουν τα όνειρα τους. 

Κι αν η ιστορία του σε παραπέμπει περισσότερο σε Νεϊμάρ, λόγω της μεταγραφής του από την Μπαρτσελόνα στην Παρί, τέρματα σαν του Ρονάλντο πετύχαινε μονάχα ο Έρικ Καστέλ. Ο εικονογραφημένος Γάλλος σούπερ σταρ, που έκανε… θραύση τη δεκαετία του ‘80 και στις αρχές του ‘90. Η… πολυτάραχη ζωή του, εξάλλου, το «Νο7» στην πλάτη, ο ίδιος σωματότυπος, ακόμη και η θέση τους στο γήπεδο, κάνει τον Ρονάλντο να μοιάζει με… μετενσάρκωση του Καστέλ 30 και πλέον χρόνια μετά.

Γιατί ο 33χρονος επιθετικός με τα… καμώματά του μοιάζει εξωπραγματικός. Και δεν είναι μόνο οι αριθμοί του, που προκαλούν ανατριχίλα. Ο Πορτογάλος αλλάζει τις… συντεταγμένες του ποδοσφαίρου και βάζει στο «παιχνίδι» όσο ποτέ άλλοτε το κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Το άλμα του στο «ψαλιδάκι» ή μια… απόπειρα για κεφαλιά λίγα λεπτά αργότερα, σε κάνουν ν’ απορείς; Έχει ελατήρια στα πόδια ή φοράει… αερόσολες; Εντάξει, δε διαθέτει το… μπρίο του Λίονελ Μέσι, όμως είναι μοναδικός.

Η εκρηκτικότητα του, η δύναμη του, η αλτικότητα του σε… παραπέμπουν σε NBAer. Το πρώτο βήμα και το γερό πάτημα του… θυμίζει Λεμπρόν. Κι όταν ολόκληρός «βασιλιάς», που λογικά δε… σκαμπάζει πολλά από ποδόσφαιρο, αφιερώνει post στο instagram για πάρτη του, τότε μάλλον κάτι βλέπει…

 

 

 

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.