Ο ξεχωριστός Κώστας Γιαννούλης

Απόψεις

Η ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Γιαννούλη δεν έχει μόνο συναισθηματικό χαρακτήρα, έχει και επαγγελματισμό.

Ο Κώστας Γιαννούλης είναι από τους ποδοσφαιριστές του εφετινού ΟΦΗ που θα μπορούσε να κατακτήσει το Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου. Δεν ήταν βασικός, έγινε στην πορεία σε μία κρίσιμη καμπή στο πρωτάθλημα. Όσες φορές χρησιμοποιήθηκε από τον Νίκο Νιόπλια, ήταν εκεί. Πιστός στρατιώτης.

Η ανανέωση του συμβολαίου του δεν δείχνει απολύτως τίποτα αναφορικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Ήταν το αναμενόμενο του πράγματος. Ένας έμπειρος αμυντικός σαν τον Γιαννούλη που μπορεί να παίξει στόπερ, ακόμη και αριστερό μπακ, για να θυμηθεί τα ποδοσφαιρικά του μικράτα, είναι πάντοτε χρήσιμος. Το ότι ο ΟΦΗ του έκανε πρόταση και ανανέωσε το συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο δεν είχε μόνο συναισθηματικό χαρακτήρα, είχε και επαγγελματισμό.

Δεν του έκαναν χάρη. Αν δεν ήταν χρήσιμος για τη νέα σεζόν ο ΟΦΗ δεν θα προχωρούσε στην ανανέωση μαζί του. Δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, θέλει να λειτουργεί με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους και ο Γιαννούλης είναι μέσα σε αυτούς. Εφέτος δεν υπάρχει παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε και ήταν η αχίλλειος πτέρνα του ΟΦΗ. Ίσα-ίσα υπήρξε περίοδος που έδεσε με τον Βούρο και έδωσε εμπειρία στην αμυντική γραμμή της Κρητικής ομάδας.

Tελείωσε τη σεζόν με 15 αγώνες και 1011 λεπτά συμμετοχών. Ο Πασαλίδης, που ήταν ουσιαστικά ο βασικός παρτενέρ του Βούρου, είχε 19 αγώνες και 1332 λεπτά. Άρα τον Γιαννούλη εφέτος παγκίτη δεν τον λες.

Ξέρει καλά ποιος θα είναι ο ρόλος του την επόμενη σεζόν. Μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση, για τα δύσκολα. Το ότι ο ΟΦΗ ανανέωσε μαζί του δεν διαφοροποιεί τα πλάνα. Στόπερ θα αποκτηθεί, μπορεί και δύο, δεν παίζει ρόλο η εξέλιξη της υπόθεσης με τον 34χρονο αμυντικό.

Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο έχει σημασία και η ανταμοιβή. Η αναγνώριση. Ουχί η χάρη. Ο Γιαννούλης μένει στον ΟΦΗ όχι για να γυαλίζει τον πάγκο ή να συμπληρώνει την ομάδα στα οικογενειακά διπλά, αλλά για να έχει ενεργό ρόλο στα κοινά του Ομίλου. Θα παίξει όταν τον χρειαστεί ο Νιόπλιας, θα είναι πάντα εκεί για να βοηθάει στο ψυχολογικό κομμάτι, να δίνει ώθηση στους συμπαίκτες του, να τιμάει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Δεν χωρούν μεμψιμοιρίες στην προκειμένη περίπτωση. Το "πάρε-δώσε" δεν θα οριστεί επειδή ο ΟΦΗ δεν θα άφησε ελεύθερο έναν έμπειρο αμυντικό σαν τον Γιαννούλη ούτε η συμφωνία μαζί του δείχνει κάτι για τη συνέχεια. Είναι ανεξάρτητο και ταυτόχρονα επιβεβλημένο βάσει της συνολικής του προσφοράς. Το είπε πρόσφατα και ο Νιόπλιας σηκώνοντας μεγάλη συζήτηση: "Το ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται συναισθηματισμός αλλά επαγγελματισμός". Ο Κώστας Γιαννούλης είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα επαγγελματισμού. Και συνεχίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανανέωσε ο Γιαννούλης

Γιαννούλης: «Έχω περάσει καταπληκτικές στιγμές με τον ΟΦΗ»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.