Ο Κυριακίδης έδωσε το βαθμό στην Ξάνθη

19:21 | 16/09/2018

Με ήρωα τον τερματοφύλακά του, Δημήτρη Κυριακίδη, ο Παναιτωλικός απέσπασε την ισοπαλία (1-1) στην Ξάνθη.

Ξάνθη και Παναιτωλικός κόλλησαν στο 1-1 στα Πηγάδια, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο μετά το 35’, ωστόσο ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Κυριακίδης, αποδείχθηκε… Κέρβερος. 

Στο 21’ το 0-1 από τον Μοράρ, που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς, στο 42’ ισοφάρισε με πέναλτι ο Γέντρισεκ. Δοκάρι στο 57’ είχε ο Λισγάρας, 17-2 υπέρ της Ξάνθης οι τελικές προσπάθειες! 

Πως έπαιξαν 

Η Ξάνθη παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Ζίβκοβιτς κάτω από την εστία. Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο και Σιλά συνέθεσαν την αμυντική τετράδα, με τους Καμαρά, Κοβάτσεβιτς να αγωνίζονται μπροστά τους. Κίκε, Σαρπόνγκ και Καντά έπαιξαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γέντρισεκ. 

Στην αντίπερα όχθη, ο Τραϊανός Δέλλας χρησιμοποίησε σχηματισμό 4-1-4-1, με τον Κυριακίδη στο τέρμα και τους Μαρινάκη, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνη στην οπισθοφυλακή. Αμυντικός χαφ ο Έρικσον, ενώ μπροστά του αγωνίστηκαν οι Ουίλιαν, Μάζουρεκ, Ντίας, Μανά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μοράρ. 

Το ματς

Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την Ξάνθη να γίνεται απειλητική στο 4’, όταν ο Γέντρισεκ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών για να βγει απέναντι από τον Κυριακίδη, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε άουτ. 

Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν κάποια «καθαρή» ευκαιρία μέχρι το 21’, όταν και ο Μοράρ άνοιξε το σκορ (0-1). Η φάση ξεκίνησε από τραγικό λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων, ο οποίος έδωσε… πάσα στον επιθετικό του Παναιτωλικού και εκείνος με τη σειρά του δεν συγχώρησε το σφάλμα του αντιπάλου. 

Το γκολ έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στους Αγρινιώτες, που έκαναν το… παιχνίδι τους μέχρι το 35’. Κάπου εκεί όμως η Ξάνθη αφυπνίστηκε και ανέβασε την πίεσή της, κάτι που απέφερε καρπούς. Πιο συγκεκριμένα, στο 37’ είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Σιλά έξω από την περιοχή να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη. 

Στο 41’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιχάι μετά από το γύρισμα του Μπαξεβανίδη στην αντίπαλη περιοχή. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Γέντρισεκ για να ισοφαρίσει σε 1-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. 

Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά μετά την ανάπαυλα και κυνήγησε το δεύτερο γκολ δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο: στο 56’ ο Γέντρισεκ σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, όμως ο Κυριακίδης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 57’ το δοκάρι σταμάτησε τον Λισγάρα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή. 

Στο 71’ ο Γέντρισεκ απείλησε πάλι με κεφαλιά αυτή τη φορά, όμως ο Κυριακίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με τον ίδιο τρόπο έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι. Στο 90’ λίγο ήθελε να «κλέψει» το διπλό ο Παναιτωλικός, με τον Καμαρά να βγαίνει τετ-α-τετ έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Ντίας, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του αντίπαλου επιθετικού. 

Κάπως έτσι, η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός κόλλησαν στο 1-1, με τον γκολκίπερ των «καναρινιών» να αναδεικνύεται πρωταγωνιστής. Μάλιστα, οι Αγρινιώτες έφυγαν αλώβητοι από τα Πηγάδια για πρώτη φορά μετά από 6 σερί ήττες εκεί. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά – Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (79’ Ντε Λούκας) – Κίκε, Σαρπόνγκ (64’ Κάστρο), Καντά (82’ Σουλεϊμάν) – Γέντρισεκ 

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης - Μαρινάκης, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης - Έρικσον – Ουίλιαν (80’ Λουσέρο), Μάζουρεκ, Ντίας, Μανά (46’ Λιάβας) – Μοράρ (87’ Καμαρά) 

Πηγή:
www.sport-fm.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.