Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Έτσι το θέλουμε, αρκεί να το θέλουν κι οι παράγοντες των ομάδων"

13:00 | 12/03/2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης 12 Μαρτίου στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ, μιλώντας -μεταξύ άλλων και- για τα φαινόμενα οπαδικής βίας και τα μέτρα πρόληψης που έχει πάρει η Κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οπαδική βία και τα μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης που έχει πάρει η Κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, με βασικότερο όλων το κλείσιμο των γηπέδων για δύο μήνες.

Μιλώντας στους "Αταίριαστους" με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο το πρωί της Τρίτης 12 Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός εξήγησε πως τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν, ενώ τόνισε πως το ποδόσφαιρο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αναφορικά με την εξάλειψη των φαινομένων βίας.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΚΑΪ:

"Θα ήθελα να πω και μια κουβέντα για το ζήτημα της οπαδικής βίας. Προφανώς αναμένουμε ακόμη από την Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα της για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του αστυνομικού στον Ρέντη, αλλά θέλω να τονίσω ότι οι παρεμβάσεις που κάναμε, το δραστικό κλείσιμο των γηπέδων, οι αυτοματοποιημένες ποινές, που επιβάλλονται ποια χωρίς "μα και μου" και χωρίς αστερίσκους, μέχρι στιγμής, το τονίζω αυτό, μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν παράγει θετικά αποτελέσματα.

Η εικόνα των γηπέδων είναι μια εικόνα που δεν φαίνεται να υπάρχει ένταση. Βλέπετε ομάδες που μπορεί να χάσουν εντός έδρας από αιώνιους αντιπάλους κι αυτό να μην προκαλεί τις αντιδράσεις...

Στενάχωρο ενδεχομένως για εμάς ως φιλάθλους, αλλά μπορούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός πως φαίνεται τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο να είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Στο μπάσκετ έχουμε φύγει πολύ πιο μπροστά και βλέπουμε εικόνες και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα με πολλά νέα παιδιά στο γήπεδο, με οικογένειες. Έτσι θέλουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό. Πιστεύω και στο ποδόσφαιρο. Αρκεί να το θέλουν όλοι. Κι όταν αναφέρομαι σε όλους, αναφέρομαι και στους παράγοντες των ομάδων".

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.