​Ο Λεβαντόφσκι «κυνηγάει» τον Ρονάλντο

16:03 | 15/08/2020

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αν και είναι το βαρύ πυροβολικό της Μπάγερν, χθες σκόραρε μόλις μία φορά απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Ο Πολωνός επιθετικός έφτασε τα 14 γκολ στο Champions League και φυσικά θα στεφθεί αρχισκόρερ της εφετινής διοργάνωσης.

Ο «Λέβα» ωστόσο κυνηγάει ακόμα ένα ρεκόρ. Θα επιχειρήσει στα επόμενα παιχνίδια να σπάσει το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δηλαδή τα περισσότερα γκολ σε μια χρονιά. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε πετύχει τη σεζόν 2013-14 με τη φανέλα της Ρεάλ 17 τέρματα. Ο Λεβαντόφσκι λοιπόν χρειάζεται τρία τέρματα για να πιάσει το ρεκόρ του Πορτογάλου και τέσσερα για να το ξεπεράσει.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, όπου η ομάδα του έβαλε 8 γκολ, έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει τον Ρονάλντο. Ομως με την επιθετική δεινότητα που έχουν οι Βαυαροί όλα μπορούν να συμβούν. Η Μπάγερν άλλωστε αν περάσει από τα ημιτελικά θα έχει να δώσει δύο παιχνίδια!

Ο Λεβαντόφσκι πάντως έσπασε το δίδυμο Μέσι - Ρονάλντο όπου για 13 συνεχόμενες χρονιές έβγαιναν πρώτοι σκόρερ της διοργάνωσης. Παράλληλα για πρώτη φορά ποδοσφαιριστής γερμανικής ομάδας κατακτά τον τίτλο του αρχισκόρερ.

Τις περισσότερες πρωτιές της έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς έχει αναδειχθεί 7 φορές κι ακολουθεί ο Μέσι με 6 και ο Φαν Νιστελρόι με 3. Στη λίστα είναι κι ο γνώριμός μας από τη θητεία του στον Πανιώνιο Μίλινκο Πάντιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.