Ο λόγος που γίνεται Παρασκευή το Ιωνικός-Άρης

15:59 | 15/09/2021

Η Λίγκα ανακοίνωσε πως η αναμέτρηση μεταξύ του Ιωνικού και του Άρη θα διεξαχθεί την Παρασκευή (17/09) και ώρα 19:00 αντί για το Σάββατο (18/09) και ώρα 20:30 για λόγους ασφαλείας. Πώς έφτασε σε αυτή την απόφαση η διοργανώτρια αρχή.

Σε αλλαγή ημέρας και ώρας στην αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Άρη για τη 2η αγωνιστική της Super League Interwetten προχώρησε χθες (14/9) η διοργανώτρια αρχή. Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή (17/09) και ώρα 19:00 αντί για το Σάββατο (18/09) και ώρα 20:30, ύστερα από απαίτηση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο λόγος είναι πως το Σάββατο (18/09) συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν να πάει μία ημέρα νωρίτερα το παιχνίδι για λόγους ασφαλείας. Εξετάστηκαν όμως όλες οι επιλογές, μέχρι να αποφασιστεί τελικά να μεταφερθεί μια ημέρα πριν ο αγώνας.

Κατ' αρχάς, την Δευτέρα δεν μπορούσε να γίνει ο αγώνας, διότι ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική και ως εκ τούτου υπάρχει ένα μίνιμουμ χρονικό περιθώριο από το ένα παιχνίδι στο άλλο και σηκώθηκε απαγορευτικό λόγω ΚΑΠ.

Την Κυριακή επίσης δεν μπορούσε να γίνει ο αγώνας, διότι εκείνη την ημέρα διεξάγονται πέντε αναμετρήσεις. Βάσει της συμφωνίας με την εταιρεία που τρέχει το VAR και των όσων αναφέρει η σύμβαση, οι πέντε αγώνες είναι το μέγιστο σε μια ημέρα. Επομένως, η μόνη λύση ήταν η Παρασκευή...

Να τονιστεί, δε, πως τις τελευταίες αγωνιστικές που γίνονται όλοι οι αγώνες την ίδια ημέρα και ώρα, μόνο τότε μπορεί η εταιρεία που τρέχει το VAR στην Ελλάδα να φέρει τον ανάλογο εξοπλισμό και τους ανθρώπους για να λειτουργήσει το σύστημα. Με λίγα λόγια, η Παρασκευή ήταν μονόδρομος για τη Λίγκα.

Πηγή: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.