Ο μαχητικός ΟΦΗ, το 4-5-1 και ένα «αχ» για το τέλος

Απόψεις

​Δεύτερη σερί αγωνιστική να τελειώνει ματς του ΟΦΗ και να μην υπάρχει γκρίνια το λες και... κατόρθωμα.

Όποιος είδε το ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μην έμεινε «γεμάτος». Δεύτερη σερί αγωνιστική να τελειώνει ματς του ΟΦΗ και να μην υπάρχει γκρίνια το λες και... κατόρθωμα. Κι όμως, ο απαιτητικός κόσμος του Ομίλου έχει κάθε λόγο να χαίρεται από αυτά που είδε κόντρα στον ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου.

Είδε ξανά μία ομάδα που προσαρμόζεται στις συνθήκες, αλλά και στις δυσκολίες που τις παρουσιάζονται. Ο Γιώργος Σίμος άλλαξε τον σχηματισμό βάσει των αναγκών και των απουσιών και ο ΟΦΗ ξαναβρήκε τη χαμένη αγωνιστική του ταυτότητα. Μπορεί η αλλαγή να ήρθε αφού η κρητική ομάδα ξέμεινε από εξτρέμ (έχει πλέον μόνο τον Βαζ), αλλά φαίνεται ότι ήταν το «φάρμακο» που ήθελε ο ΟΦΗ για τη συνέχεια, για το δικό του restart.

Η στραπατσαρισμένη εικόνα του Ομίλου μέχρι και το ματς με τον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν. Κέρδισε το χειροκρότημα κόντρα στον Ολυμπιακό, το ίδιο και με τον ΠΑΟΚ αν και έμεινε το «αχ» στο φινάλε για την απίστευτη ευκαιρία του Νέιρα. Ή για να είμαστε πιο σωστοί, για την απίστευτη επέμβαση του Πασχαλάκη (εξ ου τα συγχαρητήρια του Νέιρα στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ σε ένα στιγμιότυπο για highlight).

Ο ΟΦΗ έκανε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο που έχει κάνει στα πλέι οφ και από τα καλύτερα στο εφετινό πρωτάθλημα. Έπαιξε ποδόσφαιρο, το έκανε με ώριμο και έξυπνο τρόπο, έβγαλε στο χορτάρι ένα παραγωγικό παιχνίδι που θα μπορούσε να φέρει περισσότερα γκολ. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τον αδικεί το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος η αποβολή του Κουτρουμπή διαφοροποίησε το παιχνίδι, αλλά ο ΟΦΗ δεν έχασε τον προσανατολισμό του παρά τις δυσκολίες που βγήκαν. Ακόμα και όταν δέχθηκε την ισοφάριση, ακόμα και όταν ο Δικέφαλος τον πίεσε, ο Όμιλος άντεξε. Και όταν το ματς έγινε ροντέο στα τελευταία λεπτά -αφού πρώτα αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία μετά την αποβολή του Εσίτι- θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στη φάση του 96'.

Ο ΟΦΗ δεν κέρδισε, αλλά τα κέρδη είναι πολλά περισσότερα από τους δύο χαμένους βαθμούς. Κέρδισε ξανά την αυτοπεποίθησή του, το χειροκρότημα του κόσμου και το δικαίωμα να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο στα πλέι οφ. Κέρδισε ακόμα και το δικαίωμα να συνεχιστεί το ροτέισον χωρίς το φόβο αλλοίωσης της αγωνιστικής του εικόνας.

Ο ΟΦΗ μεγάλωσε ξανά στα δύο τελευταία παιχνίδια και έδειξε γενικότερα ότι ο οργανισμός λειτουργεί ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες. Και η αλλαγή του σχηματισμού είναι δείγμα αντίδρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε όλα τα ρεπορτάζ από το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.