O Mέσι είναι ελεύθερος: Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του;

08:07 | 06/08/2021

Από το βράδυ της Πέμπτης, ο Λιονέλ Μέσι έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα σε μια είδηση που προκάλεσε ''ταραχή'' στην ποδοσφαιρική Ευρώπη - οι μνηστήρες και οι πιθανοί προορισμοί του

Η Μπαρτσελόνα έκανε γνωστό χθες ότι ο Λίονελ Μέσι θα αποχωρήσει για πρώτη φορά από τον σύλλογο, αφού δεν θα του γίνει ανανέωση του συμβολαίου του! Mάλιστα, όπως αναφέρεται αυτό θα συμβεί παρά την αρχική συμφωνία των δύο πλευρών, εξαιτίας των αυστηρών οικονομικών κανονισμών που έχει θέσει η La Liga.

Η Μπαρτσελόνα «αποχαιρέτησε» τον Αργεντίνο με διάφορα βίντεο, λίγη ώρα αφότου είχε ανακοινώσει το «διαζύγιο» με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου μετά από 21 χρόνια προσφοράς. ''Aπό αγόρι σε θρύλος'', ο τίτλος ενός από αυτά.

Που θα πάει;

Η Μάντσεστερ Σίτι ξόδεψε 120 εκατ. ευρώ για να ολοκληρώσει την μετεγγραφή του Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα, αλλά και το διαθέσιμο χρήμα συνεχίζει να έχει και τους παίκτες επιπέδου να πλαισιώσει τον Αργεντινό αλλά και τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο. Η παρουσία του Καταλανού τεχνικού είναι κάτι που μπορεί να δελεάσει τον Μέσι, ο οποίος θα έχει παράλληλα την ευκαιρία να αγωνιστεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Οι «πολίτες» βέβαια θα πρέπει να… τσεκάρουν το περιθώριο που τους δίνει το Financial Fair Play της UEFA και να κινηθούν αναλόγως, ώστε να ξαλαφρώσουν το ρόστερ τους, αν θέλουν να κάνουν δικό τους τον σπουδαίο άσο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η δεύτερη ομάδα που μπορεί να καλύψει με άνεση το συμβόλαιο του Μέσι, ενώ η παρουσία των «κολλητών» του Νεϊμάρ και Ντι Μαρία εκεί, αλλά και του συμπατριώτη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, βοηθά στο να κάνει την συγκεκριμένη επιλογή ο Αργεντινός.

Οι δύο Ίντερ

Η Ίντερ Μιλάνου και η Ίντερ Μαϊάμι αποτελούν δύο ομάδες που έχουν δεδομένα ενδιαφερθεί για τον Μέσι το προηγούμενο διάστημα. Η ιταλική ομάδα μάλιστα είχε επαφές με τον πατέρα του Μέσι, πέρυσι τον Απρίλιο, όταν ο Λίο αγόρασε μάλιστα σπίτι στο Μιλάνο και «φούντωσε» τις φήμες, οι οποίες μιλούσαν για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αν ο παίκτης αποχωρήσει από τους «μπλαουγκράνα»,

Η αμερικανική Ίντερ Μαϊάμι τώρα με βασικό μέτοχο τον Ντένιβιντ Μπέκαμ, έχει βάλει πλώρη να κλείσει μία σειρά «αστεριών» ώστε να εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες ομάδες του MLS. Αν τυχόν ο Λιονέλ Μέσι αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κρίνει με βάση τα οικονομικά δεδομένα, τότε είναι ο πιθανότερος προορισμός του.

Η επιστροφή και ο Μαραντόνα

Αν τώρα ο Λιονέλ Μέσι κρίνει με βάση το συναίσθημα υπάρχουν δύο πιθανοί προορισμοί που θα προκαλέσουν σεισμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η μία είναι η Νάπολι. Αυτό το σενάριο βέβαια βασίζεται περισσότερο σε φήμες και συνδέσεις με τον αείμνηστο θρύλο του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα. Η άλλη όμως πηγάζει από όσα έχει αναφέρει ο ίδιος Μέσι σε δηλώσεις του στο πρόσφατο παρελθόν. Ο λόγος γίνεται για τη Νιούελς Ολντ Μπόις, ομάδα που ανέδειξε τον Αργεντινό άσο και στην οποία έχει δηλώσει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του, ενώ σε παλιότερη συνέντευξή του είχε τονίσει πως μετά την Μπαρτσελόνα υπάρχει μόνο η Νιούελς και η επιστροφή στην Αργεντινή για αυτόν.

πηγή: capitano, newsit

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.