Ο Μηνάς Λυσάνδρου έχει μάτι που... γυαλίζει!

20:00 | 30/06/2021

Ο CEO του ΟΦΗ δεν δείχνει να μασάει, παρότι του σαλονιού, που εύκολα όμως μεταλλάσσεται και του... αλωνιού


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ήταν ένα μεσημεριανό που τα είχε όλα στο ζεστό (μεταφορικά και κυριολεκτικά) χώρο του Μanjar, στην πρώτη συνάντηση του CEO του ΟΦΗ Μηνά Λυσάνδρου και των δημοσιογράφων. Και ειδήσεις έβγαλε και… κρυφτούλι είχε και λεξικές «γροθιές» ανταλλάχτηκαν ανάμεσα σε δημοσιογράφους και τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ και πολλά… ψυχαναλυτικά ειπώθηκαν ανάμεσα σε Πουρσανίδη κι εκπροσώπους του Τύπου, μια συνέντευξη σε μέγεθος τριών! Άλλωστε κράτησε πολύ περισσότερο απ’ όσο κρατάνε τα ματς του EURO (μαζί με την παράταση και τα πέναλτι)!

Στο κομμάτι των ειδήσεων και το τι ξεχώρισε, νομίζω ο Σταύρος Καραΐνδρος (που τον είχε κι ακριβώς απέναντι του) είναι πιο ειδικός να σας τα μεταφέρει.

Εγώ θ’ αναζητήσω εδώ να βρω τα στοιχεία εκείνα που μου έκαναν εντύπωση γι’ αυτόν τον golden boy του ελληνικού ποδοσφαίρου που άφησε την ΑΕΚ για τον ΟΦΗ και τον Μπούση.

Καταρχήν είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά για τι μιλάει. Μπορεί να μην λέει όσα ξέρει, αλλά δείχνει να ζυγίζει κάθε λέξη του, πριν τη βγάλει από το στόμα του. Μας υποσχέθηκε πως δεν θα μας πει ψέματα αλλά ούτε και μισές αλήθειες που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Προφανώς θα φανεί στην πορεία.

Μαθαίνει γρήγορα και έχει ένα μάτι που γυαλίζει! Είναι αλήθεια πως έλειπαν μέχρι τώρα από το staff της ομάδας… «δολοφόνοι» με αγγελικό πρόσωπο, άλλωστε το παραδέχτηκε και ο Ηλίας Πουρσανίδης σε μια αποστροφή του (ειλικρινούς) λόγου του για το μάθημα ζωής που πήρε από την εμπειρία του στα διοικητικά της λίγκας.

Υπέρμετρη εμπιστοσύνη στον εαυτό του (λογικό με την εμπειρία που έχει), υψηλές φιλοδοξίες και γνώση του ποδοσφαιρικού αντικειμένου όσο λίγοι. Δεν είναι τυχαίο που τον χαρακτηρίζουν σχεδόν όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως έναν από τους καλύτερους παράγοντες.

Επίσης δείχνει να έχει όχι μόνο τον πρώτο λόγο αλλά και τον τελευταίο ακόμα και σε θέματα που φαντάζουν για… λεπτομέρειες. Ένας στρατηγός του γραφείου! Έχει πάρει την μπάλα πάνω του και ενημερώνει (πιθανότατα για όσα ο ίδιος νομίζει - μπορεί και για όλα) μονάχα τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ!

Α, και για να μην το ξεχάσω προς τους οπαδούς - προπονητές της εξέδρας, που μέχρι τώρα τα «έχωναν» στους… Σαμαροπουρσανίδηδες, για όλα τα δεινά της ομάδας, τα παράπονα σας πλέον στον… Κύπριο!

Δεν ξέρω αν η ομάδα βρήκε τον ηγέτη της (αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου και με βάση την εικόνα σε όλα τα επίπεδα που θα παρουσιάσει) αλλά ο Λυσάνδρου είναι ο ηγέτης του ΟΦΗ. Καλώς -κακώς ( μάλλον καλώς θα έλεγα μπροστά στην διμοιρία των Ατάκτων, που έφερε τον ΟΦΗ και τον Μπούση στην απόφαση να δώσει στον Λυσάνδρου τα κλειδιά της ομάδας) αλλά αυτός κρατά πλέον το... τεφτέρι και σ’ αυτόν θα αποδοθεί ο λογαριασμός!

Δεν δείχνει να μασάει, παρότι του σαλονιού, που εύκολα όμως μεταλλάσσεται και του αλωνιού, αλλά δεν σηκώνει και μύγα στο σπαθί του, με ότι αυτό σημαίνει. Ευτυχώς δεν ανήκω στους στενούς συνεργάτες του!

Δεν στρογγυλεύει, αλλά μάλλον δύσκολα κάνει πίσω από αυτό που έχει καλά μέσα στο μυαλό του. Κοντολογίς στην εποχή Μπούση που αισίως κλείνει τα τρία χρόνια της, η ομάδα αλλάζει σελίδα. Η περίοδος Λυσάνδρου φέρνει την γνώση του ειδικού, την πανίσχυρη γνώμη του ενός και το καλοκουρδισμένο ρολόι που ελπίζουμε πως θα δουλέψει… Ελβετικά! Ο άνθρωπος ήλθε εδώ για να πετύχει (προφανώς πρώτα και κύρια για το δικό του όνομα) και μέσα απ’ αυτό μόνο κέρδη θα έχει και ο ΟΦΗ! Τα υπόλοιπα στα (ανακαινισμένα) γήπεδα θα τα δούμε. Όπου βεβαίως κρίνονται όλοι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λυσάνδρου: «Στόχος τα πλέι οφ και ψηλά στο Κύπελλο»

Οριστικό: Την άλλη εβδομάδα βγαίνουν τα διαρκείας του ΟΦΗ

«Καμία ευθύνη της διοίκησης στο θέμα Τσιλιανίδη»

Δεν τίθεται θέμα Παγκρητίου για τον ΟΦΗ

Σε συζητήσεις ο ΟΦΗ για τηλεοπτική μετάδοση των φιλικών


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.