Ο Μιχάλης Μπούσης για μεταγραφές και νέο γήπεδο

ΟΦΗ

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τον ΟΦΗ.

Ο ιδιοκτήτης της Κρητικής ΠΑΕ σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ μίλησε για την πορεία του ΟΦΗ εφέτος, την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, τις αλλαγές που έγιναν, ενώ τόνισε τη σημασία για την ομάδα, αλλά και το Ηράκλειο η κατασκευή ενός νέου γηπέδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Θα κάνουμε μεταγραφές, είναι δεδομένο. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε"

Πιστεύω θα είμαστε πολύ καλύτερα μετά τη διακοπή. Δεν ήμασταν έτοιμοι 100%, είχαμε τραυματίες, ήρθαν παίκτες για εμάς. Ηταν σαν να μας χτύπησε τυφώνας, έγιναν όλα μαζί. Ευτυχώς τα ξεπεράσαμε. Είχαμε αλλαγές προσώπων, δυστυχώς έτσι είναι ο αθλητισμός, πρέπει να προχωράμε μπροστά. Όλοι προσέφεραν στην ομάδα, δεν ήταν όλα κακά όλα αυτά που έγιναν τόσο καιρό στον ΟΦΗ. Και ο Γιάννης και ο Γιώργος Σαμαράς και ο Νιόπλιας όλοι προσέφεραν. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε, κάναμε ένα restart και είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Θα είναι καλά ο ΟΦΗ. Σίγουρα θα κάνουμε μεταγραφές, είναι δεδομένο. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε, θέλουμε να βοηθήσουμε τον προπονητή και τους παίκτες να τους κάνουμε καλύτερους.

Ο ΟΦΗ είναι μία γροθιά, όλοι είναι ενωμένοι. Ο κόσμος στενοχωριέται όταν η ομάδα δεν πάει καλά και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Στα δύσκολα οι ομάδες χρειάζονται τους οπαδούς. Και αυτοί που είναι μαζί είναι αυτοί που είναι γεροί και προχωράμε μπροστά.

"Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα, να γίνουν πιο επαγγελματικά τα πράγματα"

Τα χρήματα που βάζουμε όλοι οι ιδιοκτήτες είναι πάρα πολλά για να βλέπει ο κόσμος ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα. Πρέπει να γίνουν πιο επαγγελματικά τα πράγματα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό ώστε όλες οι ομάδες να επιβιώνουν σωστά, να βγάζουν τα έξοδά τους και να έχουν πραγματικούς ιδιοκτήτες. Οσο περνάει ο καιρός και υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν χρήματα θα γίνονται αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο. Για μένα τα χρήματα δεν ήταν το πιο σημαντικό αλλά να προσπαθήσω να αλλάξω τη νοοτροπία στην Ελλάδα. Να γίνει κάτι καλύτερο για να έχουν κάτι καλύτερο τα παιδιά μας στο μέλλον. Χθες παίζαμε με τον Λεβαδειακό και έδωσα στον κ. Κομπότη τη σουίτα μου. Αν και χάναμε στο ημίχρονο, πήγα και τον χαιρέτησα. Ημουν πικραμένος γιατί χάναμε, αλλά εγώ σαν άνθρωπος αυτό έπρεπε να το κάνω γιατί αυτό είναι το σωστό για το ποδόσφαιρο. Το έχω ξαναπεί πως οι Έλληνες του εξωτερικού την αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Εμένα με καίει που η Εθνική δεν παίζει στο Μουντιάλ και θέλω να την δω να παίζει. Είμαι υπερήφανος όταν παίζει η Εθνική μας ομάδα.

"Δεν γίνεται να έρχεται ο κόσμος σε γήπεδα 70 ετών"

Αυτό που έκανε η ΑΕΚ με το νέο της γήπεδο ξύπνησε πολλούς για να δουν τι κάνει ένα νέο γήπεδο σε μία ομάδα. Δεν γίνεται να έρχεται ο κόσμος σε γήπεδα 70 ετών, αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Καλύτερα να τα κάνετε μουσεία παρά εγκαταστάσεις στον κόσμο που δεν του προσφέρουν τίποτα πλέον. Χρειάζεται η Ελλάδα να κάνει μια επένδυση σαν χώρα, δεν είναι χαζοί στην Αμερική που κάνουν επενδύσεις σε εγκαταστάσεις. Προσφέρουν τόσα πράγματα, προσφέρουν στην οικονομία όχι μόνο στον αθλητισμό. Ένα γήπεδο στο Ηράκλειο θα αποφέρει πολλά περισσότερα στην πόλη από αυτά που προσφέρει σήμερα το Γεντί Κουλέ.

"Ονειρο η κατασκευή ενός νέου γηπέδου"

Τα τελευταία 4 χρόνια εγώ αποφασίζω στον ΟΦΗ, είμαι ο μόνος άνθρωπος που έχει βάλει λεφτά στον ΟΦΗ. Ο κύριος Αρναουτάκης είναι ένας άνθρωπος στο Ηράκλειο που ό,τι έχει πει για τον ΟΦΗ, το έχει κάνει. Του έχω μεγάλο σεβασμό. Μας βοήθησε με το προπονητικό. Εμείς έχουμε βάλει στις εγκαταστάσεις περισσότερα από 2 εκ. ευρώ για να φτιάξουμε πράγματα στο γήπεδο και στο προπονητικό και με την στήριξη του κ. Αρναουτάκη μπορούμε να κάνουμε στόχο και πράξη το όνειρο για την κατασκευή νέου γηπέδου.

Στο χώρο του Γεντί Κουλέ είχαμε κάνει μια μελέτη όμως υπάρχει το Αρμένικο νεκροταφείο και θα είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και την μνήμη τους να παρέμβουμε ή να βάλουμε μερικές κωλώνες. Εγώ δεν μπορώ να πετάξω χρήματα στο Γεντί Κουλέ και σε 2-3 χρόνια να μην είναι αυτό που πρέπει να είναι αν η ομάδα βγει στην Ευρώπη. Πρέπει να κάτσουμε κάτω με τον κ. Αρναουτάκη για να δούμε που υπάρχουν οικόπεδα, οι χώροι για να κατασκευαστεί ένα γήπεδο όχι μόνο για να γίνονται 15-20 αγώνες τον χρόνο, αλλά να γίνονται κι άλλα πράγματα, να υπάρχουν εστιατόρια, καφετέριες, να είναι μία επέκταση της πόλης, να πηγαίνει ο κόσμος.

Ο Μιχάλης Μπούσης αναφέρθηκε και στον ερχομό της Άντερλεχτ στο ΒΑΚ για μίνι προετοιμασία, ενώ σχολίασε και την εικόνα του πρωταθλήματος έως τώρα:

Θα βοηθήσει ο ερχομός της Άντερλεχτ στο ΒΑΚ για προετοιμασία. Είναι ένα μήνυμα και προς τις άλλες ομάδες πως η Κρήτη είναι ένα πολύ ωραίο νησί, με φιλόξενο κόσμο, με πολύ ωραίο καιρό και μπορεί να εξυπηρετήσει τον τουρισμό για 365 ημέρες τον χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλός, έχει ένα σοβαρό προπονητή που έχει δώσει την ομάδα. Ο κ.Αλαφούζος του έχει δώσει τα κλειδιά. Η ΑΕΚ είναι επίσης καλή ομάδα και με το νέο γήπεδο έχει δυναμώσει. Είναι πολύ ωραίο το γήπεδο της ΑΕΚ. Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι καλές ομάδες. Απλώς ακόμα κάποιες ομάδες δεν έχουν βρει το δρόμο τους. Και ο κ.Μαρινάκης και ο κ.Σαββίδης έχουν ρίξει πολλά λεφτά, αλλά κάποιες φορές σου βγαίνει και κάποιες φορές δεν σου βγαίνει. Οι οπαδοί τους πρέπει να του σέβονται, αυτοί οι άνθρωποι έχουν επενδύσει, έχουν βάλει λεφτά στο ποδόσφαιρο.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε από το 00:23:28 και μετά τις δηλώσεις του Μιχάλη Μπούση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.