Ο Μπότας άλλαξε κινητήρα και εκκινεί 17ος στο Σότσι

14:00 | 26/09/2021

Ο πιλότος της Mercedes, Βαλτέρι Μπότας, θα εκκινήσει από τη 17η θέση στο ρωσικό GP της Formula 1, σήμερα στο Σότσι, λόγω της αντικατάστασης του κινητήρα του αυτοκινήτου του, που είχε ως συνέπεια την ποινή δέκα θέσεων σε σύγκριση με την έβδομη που είχε καταλάβει στα χθεσινά δοκιμαστικά.

Ο συνάδελφός του, Λιούις Χάμιλτον, θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση στο grid (την πρώτη σειρά καταλαμβάνουν οι Λάντο Νόρις με McLaren και Κάρλος Σάινθ με Ferrari, την τρίτη ο Τζορτ Ράσελ με Williams), ενώ ο αντίπαλος του Χάμιλτον για τον τίτλο, ο Μαξ Φερστάπεν, θα ξεκινήσει τελευταίος, παράλληλα με τη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρκ, λόγω αλλαγής στη μονάδα ισχύος.

Η επιλογή της ομάδας της Mercedes φαίνεται εν μέρει να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη κατάσταση, με τον Φιλανδό - ο οποίος βρίσκεται στο δεύτερο πέναλτι για αλλαγή κινητήρα - να προορίζεται να «ελέγξει» τον Ολλανδό, που θα προσπαθήσει να κερδίσει θέσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο Μπότας είχε πει χθες ότι ξεκινώντας από την έβδομη θέση θα είχε πολλές πιθανότητες να στοχεύσει στο βάθρο και ίσως ακόμη και τη νίκη.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.