Ο Μπούσης για Νταμπίζα, Νους, νέο γήπεδο και Παγκρήτιο

17:15 | 06/06/2025

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε, εξ αποστάσεως και συγκεκριμένα εξ Αμερικής, στην παρουσίαση του Νίκου Νταμπίζα.

Αναλυτικά όσα είπε το αφεντικό του ΟΦΗ για όλα τα τρέχοντα ζητήματα:

«Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Νταμπίζα που έχει έρθει για να οργανώσει καλύτερα την ομάδα, έχω μεγάλες απαιτήσεις από εκείνον γιατί ξέρω πως είναι γεννημένος νικητής, έχει πετύχει πολλά στην ζωή του και εύχομαι να μεταδώσει στην ομάδα αυτα τα στοιχεία. Όταν ήρθα στον ΟΦΗ, έλεγα πάντα trust the process, ήταν μερικά πράγματα που έγιναν στην αρχή σωστά και άλλα λάθος. Σε αυτόν τον δρόμο, προσπάθησα ως ιδιοκτήτης της ομάδας, να κουμπώσω άτομα που ένιωθα πως θα μας έκαναν καλύτερους. Όταν προέκυψε το όνομα του κ. Νταμπίζα, έμαθα τα καλύτερα πράγματα και πίστεψα μέσα μου πως θα δουλέψει η συνεργασία μας και θα είναι πετυχημένη. Όπως το ίδιο είχα νιώσει με τον κ. Λυσάνδρου. Όταν έρχονται στην ομάδα στελέχη είναι γιατί θέλουν να κάνουν καλύτερη την ομάδα. Όπως είχα το feeling με τον Μηνά, το ίδιο είχα με το Νίκο.

Αυτό που έζησα στον τελικό, ήταν το καλύτερο και πραγματικά ήταν κάτι μεγάλο και δεν θέλω να περάσουν άλλα 35 χρόνια για να το ζήσουμε. Ο στόχος ο δικός μας είναι πάντα να κάνουμε φόκους στο κύπελλο και να διεκδικούμε την 5η θέση και το εισιτήριο της Ευρώπης. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο, ούτε το ένα - ούτε το άλλο όμως σιγά - σιγά όπως στήνεται η ομάδα, θέλει υπομονή, όπως η ακαδημία που βάζει παιδιά στην πρώτη ομάδα, γίνεται πιο εύκολη η διαδικασία. Επειδή παίρνει χρόνο αυτό, για αυτό βλέπουμε να υπάρχουν μεταπτώσεις. Οι στόχοι μας θα είναι πάντα ίδιοι και να κυνηγάμε μια ευρωπαϊκή θέση.

Αυτό που με έκανε χαρούμενο είδα τόσους χιλιάδες Κρητικούς και πραγματικά σέβομαι και εκτιμώ αυτό που έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν να μας υποστηρίξουν και θέλω να συνεχίσουν να το κάνουμε γιατί δίχως την στήριξη του κόσμου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης που θα μας δώσει αυτήν την ώθηση και να μας σπρώξει προς τα πάνω. Το πλάνο είναι ίδιο, δεν θα κάνουμε τρέλες, ούτε θα την σπρώξουμε προς τον γκρεμό.

Ο κόσμος ήρθε στον τελικό και αυτό που κάναμε φέτος θέλουμε να το κάνουμε και αλλες χρονιές. Καμία φορά δεν βγαίνουν όλες οι μεταγραφές, τα αστέρια έκαναν τον συγχρονισμό φέτος και εγώ πιστεύα ότι θα πηγαίναμε πέρυσι στον τελικό όχι ότι δεν πίστευα πως θα πάμε και φέτος. Στόχος είναι να πηγαίνουμε στον τελικό και την 5η θέση. Όταν έφερα το Νίκο Νταμπίζα, είχα την επιθυμία να έρθει στην ομάδα γιατί όταν πήγε στον Παναθηναϊκό δεν το έκανε με βάση το σημερινό μπάτζετ αλλά με ένα παρόμοιο, με το δικό μας μπάτζετ. Είδα τι πέτυχε με τα παιδιά από τις ακαδημίες και πόσο καλό ποδόσφαιρο έπαιξε. Εκεί βλέποντας αυτό αποφάσια να συνεργαστούμε, αν λαμβάναμε υπ' όψιν μας αυτό το playbook θα μας βοηθήσει.

Όταν βγήκαμε Ευρώπη, είχαμε δηλώσει ως δεύτερη έδρα το ΟΑΚΑ και δεν το έκανα γιατί ήθελα να παίξουμε στην Αθήνα, η ομάδα είναι του Ηρακλείου και της Κρήτης όμως είναι κρίμα που σε ένα ολόκληρο το νησί να μην υπάρχει ένα γήπεδο για να παίζει ο ΟΦΗ. Το Γεντί Κουλέ έχει περάσει τα στάδια της ζωής του, ή δεν θα πάρει άδεια ή αν πάρει, θα πάρει για έξι μήνες ή περισσότερο. Δεν είναι αυτό γήπεδο για τον ΟΦΗ, είμαστε μεγαλύτεροι από αυτό που νομίζουν κάποιοι για τον ΟΦΗ. Πρέπει να έχουμε έσοδα και από το γήπεδο, το Γεντί Κουλέ είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο, μια πολύ ωραία έδρα όωμς δεν σου δίνει τις ανέσεις που θέλεις για τις οικογένειες και να αποτελεί μια γιορτή, ένα γλέντι για το παιδί και την οικογένεια. Εμείς στις ΗΠΑ όταν πάμε στο γήπεδο, πάμε 2-3 ώρες πριν τον αγώνα, στην Ελλάδα και σε άλλα γήπεδα δεν υπάρχουν σωστά γήπεδα για να γίνεται μια γιορτή. Θα ήθελα να χτιστεί ένα γήπεδο για να έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει. Στο ΟΑΚΑ ήρθαν 18.000, που θα μπει όλος αυτός ο κόσμος; Θέλω να έρχεται κόσμος όπως ήρθαν στην Τρίπολη οι δικοί μας, ήρθαν του Αστέρα, πήγαμε 18.000 στην Αθήνα και δεν έγινε τίποτα. Ήρθαν 80 Έλληνες από την Αμερική και μετά μου έλεγαν ότι μπορεί να έχασες τον αγώνα αλλά ήσουν νικητής. Ο κόσμος ήρθε στον τελικό και αυτό που κάναμε φέτος θέλουμε να το κάνουμε και αλλες χρονιές. Καμία φορά δεν βγαίνουν όλες οι μεταγραφές, τα αστέρια έκαναν τον συγχρονισμό φέτος και εγώ πιστεύα ότι θα πηγαίναμε πέρυσι στον τελικό όχι ότι δεν πίστευα πως θα πάμε και φέτος. Στόχος είναι να πηγαίνουμε στον τελικό και την 5η θέση. Όταν έφερα το Νίκο Νταμπίζα, είχα την επιθυμία να έρθει στην ομάδα γιατί όταν πήγε στον Παναθηναϊκό δεν το έκανε με βάση το σημερινό μπάτζετ αλλά με ένα παρόμοιο, με το δικό μας μπάτζετ. Είδα τι πέτυχε με τα παιδιά από τις ακαδημίες και πόσο καλό ποδόσφαιρο έπαιξε. Εκεί βλέποντας αυτό αποφάσια να συνεργαστούμε, αν λαμβάναμε υπ' όψιν μας αυτό το playbook θα μας βοηθήσει.

Εμείς δεν έχουμε έρθει ακόμα σε συμφωνία με τους Αργεντίνους για τον Τιάγκο Νους, αυτά που λένε και που γράφονται μπορούν να γίνουν και άλλα δεν μπορούν να γίνουν. Ήρθε τώρα ο κ. Νταμπίζας που κάνει μια αξιολόγηση στο ρόστερ και θα δούμε τι θα γίνει με τον Τιάγκο Νους και με τους υπόλοιπους παίκτες.

Έχω δείξει ποιος είμαι. Στα 7 χρόνια έχω βάλει τόσα χρήματα για την ομάδα που το κάνω γιατί παρότι δε είμαι Κρητικός, αγαπάω το νησί, αγαπάω την ομάδα και νιώθω πως ο κόσμος αρχίζει και εκτιμάει αυτήν την μεγάλη προσπάθεια. Αν βοηθήσει ο κόσμος, όπως το κάνει μέχρι τώρα και βοηθήσει και ο υπόλοιπος κόσμος για να σπρώξει για το γήπεδο, θα γίνει το νέο γήπεδο. Αν θέλουμε να μεγαλώσουμε, αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει. Σε λίγο καιρό θα γίνει το προπονητικό, θα δείτε τι θα συμβεί και πάλι θα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα. Όταν τελειώσει το προπονητικό θα είναι ένα από τα πιο ωραία προπονητικά κέντρα στην Ελλάδα.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης θα έχει τις ίδιες ευθύνες. Δεν αλλάζουν οι αρμοδιότητές του. Ο,τι έκανε πριν θα κάνει και τώρα. Είμαι υπερήφανος που τον έχω δίπλα μου. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται το συναίσθημα που είχε ο Ηλίας. Ο Λυσάνδρου στα 4 χρόνια βοήθησε πολύ κάποια άτομα στην ομάδα, όλοι πήραμε κάτι. Πιστεύω ότι σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από αυτά που πήραμε από τον Μηνά. Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Ηλία».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.