Ο Μπούσης, η επανεκκίνηση με ΠΑΟΚ και η συσπείρωση

08:11 | 18/09/2022

Ο Μπούσης και ο ΟΦΗ είναι εδώ. Το ματς με τον ΠΑΟΚ η μεγάλη πρόκληση. Η καρδιά χτυπάει ξανά. Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Η εβδομάδα που ταρακούνησε τον ΟΦΗ, σαν σεισμός, σιγά σιγά κυλάει. Από το περασμένο Σάββατο και το γκολ του Κολοβού, που έφερε βροχές και καταιγίδες στο στρατόπεδο της ομάδας, κύλησαν κιόλας 8 μέρες που έφεραν τα πάνω κάτω στον ΟΦΗ, βιώνοντας ίσως την πιο δύσκολη εβδομάδα στην εποχή Μπούση.

Ναι αναμφισβήτητα η περίοδος όπου η ομάδα πήγαινε στα (δεύτερα) μπαράζ με την απόλυση του Σίμου ήταν μια κρίσιμη περίοδος, ωστόσο αρκούσε η αντικατάσταση του ενός κρίκου μ’ έναν άλλο μέσα από την ποδοσφαιρική οικογένεια του ΟΦΗ για να σωθεί η παρτίδα και να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Εδώ τα πράγματα ήταν αλλιώς. Δεν ήταν μόνο το ελληνικό παράδοξο τα σπασμένα να μην τα πληρώνει ο προπονητής και σωστά αλλά ο αντιπρόεδρος και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά κυρίως οι τόσες αλλαγές που έγιναν μεσοβδόμαδα, ουσιαστικά ακύρωσαν το περίφημο project που σαν ευαγγέλιο κρατούσαν σαν σημαία οι ιθύνοντες του staff και οι πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα αποτέλεσαν μια γενναία δόση αυτοκριτικής από τον ιδιοκτήτη της ομάδας.

Ο Μπούσης λοιπόν κατάλαβε πως δεν μπορούσε με ημίμετρα να ταρακουνήσει το σύλλογο. Πως δεν ήταν απλά μια δυο ενισχύσεις που έπρεπε να γίνουν πιο γρήγορα για να αλλάξει το κλίμα. Πως ουσιαστικά έπρεπε να αλλάξει τον πυρήνα διάρθρωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος, για να ξαναφέρει τη γαλήνη και την ηρεμία στα ταραχώδη νερά του ΟΦΗ. Και το έκανε με τον πιο εμφαντικό τρόπο: απομακρύνοντας - αναμφισβήτητα με πόνο ψυχής- εκείνους που όπως γράφαμε και σε προηγούμενο σημείωμα μας ήταν το πρόβλημα κι όχι τη λύση του γόρδιου δεσμού.

Εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις. Κι ο πρόεδρος επέλεξε το δύσκολο δρόμο, αποδεικνύοντας πως οι ηγέτες δεν πρέπει να κρύβονται όταν βρέχει και βροντοκοπά, αλλά με έργα και γρήγορες κινήσεις να φέρνουν το καράβι στα ίσα του, δημιουργώντας σε πλήρωμα και επιβάτες το κλίμα ασφαλείας που έλλειψε το τελευταίο διάστημα.

Ο πρόεδρος είναι λοιπόν εδώ, ποτέ δεν απουσίασε, απλά σιωπούσε περιμένοντας να κάτσει η σκόνη, να διακρίνει τι ακριβώς συμβαίνει και να δράσει τότε και όσο έπρεπε. Κι έδειξε πως εξακολουθεί να αφουγκράζεται τον παλμό της ομάδας, να παραμένει ένας οπαδός σαν κι εμάς, που δεν σταματά να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προλαβαίνοντας καταστάσεις και διορθώνοντας ανορθογραφίες.

Γι’ αυτό σημασία έχουν αύριο δύο πράγματα: πρώτον το αποτέλεσμα, ειδικά κόντρα στον ΠΑΟΚ και δεύτερον να βροντοφωνάξουμε πως με τις κινήσεις και τα γρήγορα αντανακλαστικά της διοίκησης, ο ΟΦΗ είναι εδώ, η καρδιά του χτυπάει, ζεσταίνει ξανά τον κόσμο του και δείχνει πως οι καλές και ηλιόλουστες μέρες δεν θα αργήσουν. Σαν Αλκυονίδες ποδοσφαιρικά μέρες που θα ζεστάνουν και φέτος το (δύσκολο ενεργειακά) χειμώνα μας και τις Κυριακές μας, που με καλή μπαλίτσα και ευχάριστη διάθεση θα χρωματίζουν τα ποδοσφαιρικά απογεύματα μας στο Γεντί Κουλέ.

Κι αυτό ο κόσμος του ΟΦΗ δεν ξεχνά πως έχει ονοματεπώνυμο: Μιχάλης Μπούσης. Γι’ αυτό ας τον υποδεχτούμε την Κυριακή σαν μια ακόμα νέα μεταγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλοι μέσα στην αποστολή: Γκερέρο, Μπιφουμά, Ζερκάν και Περέα!

Νιόπλιας: «Θέλω να είμαστε δυνατοί πνευματικά και σωματικά»

Στον ΟΦΗ δύο νεαροί Σαουδάραβες

Ξανά στον ΟΦΗ ο Μακατουνάκης


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.