Ο Μπούσης που τους χρειαζόταν...

Απόψεις

Ο Μιχάλης Μπούσης «έκλεψε» την παράσταση στο Δ.Σ. της Λίγκας και τους τα είπε «χύμα και τσουβαλάτα»

Το θέμα δεν είναι ότι ο Μιχάλης Μπούσης είπε αυτά που είπε στο συμβούλιο της Λίγκας. Είναι ότι, επιτέλους, βρέθηκε κάποιος να τα πει.

Και να ξέρετε ότι πολλοί έμειναν με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας το αφεντικό του ΟΦΗ να τους φέρνει προ των ευθυνών τους με λόγια σταράτα όπως λέμε στην καθομιλουμένη και χωρίς υπεκφυγές.

Ο Μπούσης δεν... ανακάλυψε την Αμερική βλέποντας ένα ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι επιεικώς αστείο. Είπε τα αυτονόητα. Βέβαια, στην Ελλάδα όταν αναγνωρίζουμε κάποιον που λέει τα αυτονόητα, που πολλές φορές θα μας κάνουν να τα ξεχάσουμε και αυτά, παρεξηγούμαστε από σχολιαστές των social media. Χαλάλι. Ο Μιχάλης Μπούσης ήρθε ορεξάτος από τις ΗΠΑ και έδειξε από την πρώτη στιγμή στη Λίγκα ότι δεν είναι εδώ ούτε για να παίξει ούτε για να «ανέβει» σε κάποιο «άρμα» (επί του συγκεκριμένου θέματος έχουν «φάει» πολλοί τα μούτρα τους) ούτε για να ψηφίζει κατά το δοκούν.

Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος και βάζει τα λεφτά του σε μία ομάδα. Ζημιά έπαθε με τον κορωνοϊό και ό,τι αυτός προκάλεσε και σκέφτεται λογικά. Τι πρωτάθλημα θέλουμε; Και, σε γενική ανάλυση, τι ποδόσφαιρο θέλουμε; Οι απαντήσεις του Μπούση ξεκάθαρες και μάλιστα για πρώτη φορά τον είδαμε τόσο καυστικό. Και να ξέρετε ότι η ατάκα του «Αν αποφασίσει κάποιος να ψηφίσει υπέρ της αναδιάρθρωσης, ο λόγος δεν είναι ποδοσφαιρικός ή οικονομικός, αλλά κάποιος άλλος» έκανε πολλούς μέσα στην αίθουσα να κοιτάζουν δεξιά, αριστερά και το... ταβάνι. Ο Μπούσης τούς «έβαλε» μπροστά σε ένα καθρέπτη και τους έθεσε προ των ευθυνών του. Τέτοιο ξεμπρόστιασμα από παράγοντα που δεν ανήκει στο λεγόμενο «Big» του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε πολλά χρόνια να γίνει.

Τι για το pasillο τους είπε, τι για την αναδιάρθρωση, τι για την οικονομική ζημιά των ομάδων, τι για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, τι για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πώς το είχε ατακάρει ο Γιαννόπουλος στην ταινία; «Πώς τους πετσόκοψες έτσι».

Σοβαρά τώρα, έχει σημασία αυτά που ειπώθηκαν από ποιον ειπώθηκαν. Από έναν άνθρωπο μακριά από την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με καθαρές σκέψεις και καθαρό πλάνο, με ιδέες που μοιάζουν άγνωστες στην πλειοψηφία των ιδιοκτητών στη Super League. Όπως «άγνωστος» είναι ο Μπούσης σε όλο αυτό που ορίζεται ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς.

Προφανώς ο Μπούσης δεν θα αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό για να αλλάξει πρέπει να γίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα. Καλό είναι, όμως, να ακούγονται τέτοιες κουβέντες. Να ξυπνάνε από τον λήθαργο πολλοί που βλέπουν το προϊόν μόνο ως πηγή συμφερόντων και θεωρούν ότι παίζεται μόνο εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Για αυτούς θα υπάρχει ένας Μπούσης να τους θυμίζει τα χάλια τους. Κι αν τον ακολουθήσουν κι άλλοι κέρδος θα είναι.

ΥΓ: Πώς αντιμετωπίστηκε στο σύνολό του το Δ.Σ. της Λίγκας; Μπέος και Κούγιας πήραν τα περίφημα 15 λεπτά δημοσιότητας του Ουόρχολ. Ποιοι έδωσαν βάση στις δηλώσεις Μπούση; Ρητορικό το ερώτημα και έχει τη σημασία του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ στην ειδική επιτροπή για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

«Δεν μπορεί να είμαστε εμείς το πιο αστείο πρωτάθλημα!»

ΕΠΟ: Αναβολή της απόφασης για την αναδιάρθρωση


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.