Ο «μυστικός πράκτορας» του ΟΦΗ

09:07 | 02/05/2020

Ο Τάσος Πρίτσας αποτελεί έναν από τους MVP του Ομίλου τη φετινή περίοδο.

Βρίσκεται εκτός αγωνιστικών χώρων, ωστόσο κάνει πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Μοιάζει με αίνιγμα, όμως αποτελεί μια πραγματικότητα.

Γιατί αυτός είναι ουσιαστικά ο ρόλος του 34χρονου Performance Analyst του ΟΦΗ. Ο Πρίτσας αποτέλεσε μία από τις πρώτες προσθήκες στο τεχνικό επιτελείο των «ασπρόμαυρων» το περασμένο καλοκαίρι και ο Γιάννης Σαμαράς ήξερε προφανώς πολύ καλά τις ικανότητες του για να τον επιλέξει.

Ήταν μια μεταγραφή που δεν είχε τη λάμψη «αεροδρομίου», αλλά στην ουσία του πράγματος κρίνεται ανάλογου βεληνεκούς.

Στον ηρακλειώτικο σύλλογο τίποτα πια δεν αφήνεται στην τύχη και το βιογραφικό του νεαρού αναλυτή αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Επιστήμονας με όλη τη σημασία της λέξης.

Απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία και στο Solent University του Σαουθάμπτον, όπου ασχολήθηκε με το MSC Athletic Development and Peak Performance.

Είναι, επίσης, κάτοχος των διπλωμάτων UEFA B, UEFA B Futsal, Football Award Level 1 (FA) και Talent Identification Level 1 (FA). Και επειδή για αρκετούς οι τίτλοι σημαίνουν πολλά, αλλά και τίποτα, ο Πρίτσας έχει περάσει από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, ενώ έχει και εμπειρία από την Premier League, καθώς δούλεψε στους «Άγιους».

Είναι ένας από τους… αφανείς ήρωες του ΟΦΗ. Απ’ αυτούς που βρίσκονται πίσω από τις… κάμερες. Και ο Θεσσαλός αναλυτής στην κυριολεξία «βγάζει» δουλειά σε μεγάλο ποσοστό πίσω από την κάμερα του.

Γιατί παρακολουθεί και βιντεοσκοπεί κάθε προπόνηση και κάθε ματς της ομάδας του Γιώργου Σίμου, είτε είναι φιλικό, είτε είναι επίσημο. Καταγραφεί την παραμικρή κίνηση των ποδοσφαιριστών του Ομίλου, όπως και των αντιπάλων.

Μ’ αυτόν τον τρόπο δίνει… ξεκάθαρη εικόνα στον προπονητή των «ασπρόμαυρων», που στη συνέχεια επισημαίνει τα συν και τα πλην στους παίκτες.

pirtdas.jpg#asset:198300


Άνθρωπος χαμηλών τόνων και διακριτικός, δε γίνεται ουκ ολίγες φορές αντιληπτός στο χώρο και λειτουργεί ως… μυστικός πράκτορας του ΟΦΗ.

Το μέγεθος και η ποιότητα της δουλειάς του ενδεχομένως να μην «αποτυπώνονται» ακριβώς. Αφιερώνει αμέτρητες ώρες στην αποστολή του ακόμη και όταν τελειώνει η δράση…

Ο «μύθος» λέει πως «χτυπούσε» διπλοβάρδιες στο «αρχηγείο» που είχε στήσει το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ στο Άπελντοορν, στο «Hotel de Keizerskroon» το καλοκαίρι, στο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας, ενώ καθημερινά βρίσκεται στις επάλξεις.

Και σίγουρα για ν’ αποδώσει κάποιος «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», οφείλει να παραδεχτεί ότι έχει το δικό του-σημαντικό-μερίδιο στη φετινή επιτυχία του Ομίλου.

Γιατί ανεξαρτήτου αποτελέσματος, ο ΟΦΗ εμφανιζόταν πάντα στα παιχνίδια του «διαβασμένος» και σωστά προετοιμασμένος και αυτό αποδεικνύει πως ο Πρίτσας παράγει έργο…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.