Ο Νέιρα σηκώνει το βάρος... του Μέσι στις πλάτες του

ΟΦΗ

Η αντιμετώπιση στον Αργεντινό και το βάρος στις πλάτες του μόνο κακό του κάνει.

Οταν το χρονόμετρο δείχνει εκεί γύρω στο 60-65 και τα πράγματα ζορίζουν, οι περισσότεροι κοιτάζουν στον πάγκο για να δουν που βρίσκεται ο Νέιρα. Ειδικά όταν σηκώνεται για προθέρμανση, το «Γεντί Κουλέ» σηκώνεται κυριολεκτικά στο πόδι. Και όταν έρχεται η ώρα της αλλαγής, νομίζεις πως μπήκε γκολ!

Κάπως έτσι κυλάνε τα εντός έδρας παιχνίδια του ΟΦΗ με τον Αργεντινό «μαέστρο» να αποτελεί σημείο αναφοράς. Αλήθεια, όμως, πόσο καλό του κάνει όλο αυτό; Πώς μπορεί να αποδώσει όταν ξέρει ότι όλοι κρέμονται από εκείνον;

Ο Νέιρα μπαίνει στα ματς και τις περισσότερες φορές καλείται να... πάθει Μέσι και να πάρει μόνος του τη νίκη. Οχι πως δεν μπορεί, μια χαρά μπορεί, παικταράς είναι. Και το έχει κάνει: πέρυσι με τον Λεβαδειακό, φέτος με τον Άρη.

Εχουμε, όμως, σκεφτεί πως αισθάνεται ο ίδιος όταν μπαίνει στον αγώνα και ξέρει πως ο κόσμος περιμένει τα πάντα από εκείνον; Εχουμε σκεφτεί πόσο βάρος του φορτώνει και πόσο ασήκωτα κάνει τα πόδια;

Ποδοσφαιριστής είναι ο Νέιρα, όχι μάγος. Ξέρει πολλά κιλά μπάλα, δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό, ωστόσο οι παίκτες δεν είναι ρομπότ και δεν εκτελούν εντολές. Οση μπάλα και να ξέρεις δεν έχεις το μαγικό ραβδί να τα αλλάξεις όλα στον περιορισμένο χρόνο που έχεις στη διάθεσή του.

Ο Νέιρα τόσο μπορεί και τόσο παίζει. Το έχει ξεκαθαρίσει ο Νταμπράουσκας, ήταν το ίδιο ξεκάθαρος και πέρυσι ο Νιόπλιας. Κι αν πέρυσι δυσκολεύτηκε να χωνέψει ότι πρέπει να παίζει λιγότερο και να γίνεται σωστή διαχείριση, φέτος έχει αποδεχθεί ότι είναι η «χρυσή» αλλαγή, ο λεγόμενος game changer.

Αυτό, όμως, που χρειάζεται τώρα είναι διαχείριση συναισθημάτων και πίεσης. Ούτε με τον ΠΑΣ ήταν καλός ο Νέιρα ούτε με τον Βόλο. Μοιάζει λες και κουβαλάει όλο τον ΟΦΗ στις πλάτες του και ο κόσμος του φορτώνει μεγαλύτερο βάρος όταν τα περιμένει όλα από εκείνον.

Ο Χουάν Νέιρα είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα που ξεχειλίζει, αλλά η όλη αγωνιστική κατάσταση του ΟΦΗ και η πίεση για το αποτέλεσμα λειτουργεί ανασταλτικά για τον Αργεντινό. Και τώρα ειδικά που ο ΟΦΗ θέλει τον καλό Νέιρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τον κάνουμε... Μέσι σώνει και ντε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.