Ο Νταμπράουσκας για τις μεταγραφές και τον Φελίπε

ΟΦΗ

Ο τεχνικός του ΟΦΗ σχολίασε τις μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦΗ, ενώ αναφέρθηκε και στις λύσεις που αποκτά στην επίθεση.

Μιλώντας, το απόγευμα της Τετάρτης στους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ, ο Βάλντας Νταμπράουσκας σχολίασε πως κινήθηκε ο ΟΦΗ τον μεταγραφικό Γενάρη και αναφέρθηκε στην επιστροφή του Λουίζ Φελίπε.

Αρχικά, ο τεχνικός του ΟΦΗ πήρε... την εκδίκησή του για τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις μεταγραφές: «Είστε ευχαριστημένοι τώρα; Ηρθε η ώρα να σας ρωτήσω εγώ γιατί μετά από κάθε ματς με ρωτούσατε για τις μεταγραφές, ε τώρα ήρθε η ώρα να σας ρωτήσω εγώ; Είστε χαρούμενοι;», είπε χαριτολογώντας.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΟΦΗ:

Για τις μεταγραφές: Ναι, είμαι χαρούμενος από τις μεταγραφές. Δουλέψαμε πολύ, με στρατηγική. Πήραμε παίκτες στις θέσεις που χρειαζόμασταν και στο στιλ που θέλαμε. Πήραμε έμπειρους παίκτες, όπως ο Μπάκιτς και ο Φελίπε, πήραμε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, τον Γκρόνινγκ, πήραμε και έναν παίκτη σε πολύ καλή ηλικία, τον Μοσκέρα. Έφυγαν και κάποιοι, τους αντικαταστήσαμε. Τώρα θέλουμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε όλοι μαζί. Οι παίκτες που ήρθαν πριν από τον Φελίπε ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα, ο Λουίζ θα χρειαστεί λίγο χρόνο να ανέβει κι αυτός. Αυτά τώρα είναι ευχάριστοι "πονοκέφαλοι", έχουμε 23 ποδοσφαιριστές, τώρα έχουμε... ευχάριστα προβλήματα.

Για τον Λουίζ Φελίπε: Ο Φελίπε είναι ένας τοπ εκτελεστής, ειδικά μέσα στο "κουτί". Ξέρετε πόσο δυσκολευόμασταν στο σκοράρισμα, έχουμε δώσει 20 παιχνίδια κι έχουμε σκοράρει κάτω από 20 γκολ. Είναι πολύ κάτω από τα στάνταρ που πρέπει να έχει μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ. Ψάχναμε για διαφορετικό στιλ επιθετικών. Τώρα έχουμε τους Γκρόνινγκ, Φελίπε και Ντίκο για να δώσουν λύσεις στην επίθεση, έχουμε και τους Τοράλ και Νέιρα που επίσης μπορούν να σκοράρουν. Φυσικά παίζει ρόλο και η φόρμα κάθε παίκτη, ποιος είναι πιο «καυτός» στο σκοράρισμα, αλλά έχουμε λύσεις. Ο Φελίπε έχει πολύ καλό τελείωμα, έχει πολύ καλή πρώτη πάσα, μπορεί να κρατήσει την μπάλα και φυσικά έχει εμπειρία παίζοντας σε υψηλό επίπεδο κάτι που είναι σημαντικό. Επίσης, δεν θέλαμε να πάρουμε παίκτη για 2-3 μήνες, να τον έχουμε μέχρι τον Μάιο.

Θέλω να δω αύριο-μεθαύριο τον Φελίπε για να αποφασίσω αν θα είναι στην αποστολή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό που βλέπουμε είναι ποιος παίκτης βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα και τι μπορεί να προσφέρει τώρα.

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει σύστημα: Με τις μεταγραφές υπάρχουν επιλογές, αν άρχιζε τώρα η χρονιά ίσως να παίζαμε με διαφορετικό σύστημα, αλλά τώρα βλέπουμε ποιο σύστημα δουλεύει, βλέπουμε ποιοι παίκτες είναι στην καλύτερη φόρμα. Στο μέλλον θα δούμε, σίγουρα τώρα είμαστε πιο ευέλικτοι. Βλέπετε ότι και τώρα ξεκινάμε με ένα σύστημα και τελειώνουμε με άλλο. Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να έχει επιλογές.

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: Ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, γενικά ήμασταν καλοί μέχρι να έρθει το 1-1. Οταν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε πέσαμε και δεν μου άρεσε. Δεν μου άρεσε πώς αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, στα προηγούμενα ματς επιστρέφαμε μετά το ημίχρονο και αντιδρούσαμε καλύτερα, αλλά όχι σε αυτό το παιχνίδι.

Για την εικόνα του ΟΦΗ κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Με τον Παναθηναϊκό μείναμε νωρίς με 10 παίκτες, με τον Ολυμπιακό ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, αλλά στη συνέχεια χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας, με τον ΠΑΟΚ δεχθήκαμε πίεση, αμυνθήκαμε περισσότερο. Με τον Ολυμπιακό είδατε πως πιέσαμε ψηλά, προσπαθήσαμε να έχουμε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή μας. Ολο αυτό είναι μέρος της εξέλιξης. Δεν μπορείς να χτίσεις αυτό που θες σε ένα μήνα. Κάνουμε τις αναλύσεις μας, μιλάμε με τους παίκτες. Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουν πίστη και υπάρχει η θετική αύρα, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα ανεβαίνουμε σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν και τα πάνω, αλλά υπάρχουν και τα κάτω. Το θέμα είναι η αντίδραση. Eίμαστε συνεπείς σε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από 3 μήνες, είχαμε καλά είχαμε και κακά παιχνίδια. Σημασία έχει να επιστρέφει ο ΟΦΗ εκεί που ανήκει.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.