Ο Νταμπράουσκας θέλει να γραφτεί στην ιστορία του ΟΦΗ

SMS

Ο Λιθουανός προπονητής και οι αναφορές του στην ιστορία του ΟΦΗ, τη διαφορετικότητα και το οπαδικό κίνημα του συλλόγου.

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής του ΟΦΗ στο λιθουανικό Μέσο, 15min.lt, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε με την παρακάτω εντυπωσιακή φωτογραφία, δείχνει ότι μόνο το προπονητικό επίπεδο του 45χρονου προπονητή, αλλά και πόσο ασχολείται με την ομάδα του εντός κι εκτός γηπέδου.

valdas-dambrauskas-63bfe9ad0d19d5433.jpg#asset:430569


Η αναφορά στην έδρα, στην ιστορία του συλλόγου, στον Κρητικό παράγοντα, ακόμα και στο οπαδικό κίνημα του ΟΦΗ είναι τα σημεία που ξεχώρισαν από τη συνέντευξη και αποτελούν τον καλύτερο οδηγό για τη συνέχεια. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας δεν είναι απλώς ένας επαγγελματίας που ήρθε να δουλέψει στον ΟΦΗ, είναι ένας προπονητής που μπήκε στη φιλοσοφία και την ιστορία του συλλόγου, αναγνωρίζει το μέγεθος του Ομίλου και ξέρει ακριβώς πόσο βαρύ είναι το έργο του.

«Στην Ελλάδα κυριαρχούν λίγοι μεγάλοι σύλλογοι και αν δούμε τις επαρχιακές ομάδες, οι οπαδοί που τις υποστηρίζουν συμπαθούν και κάποιο από τα μεγαθήρια της χώρας. Δεν μπορείς να το πεις αυτό για τους οπαδούς του ΟΦΗ. Η Κρήτη είναι νησί, έχει τη δική της ταυτότητα, οι άνθρωποι που μένουν εδώ υποστηρίζουν μόνο τον ΟΦΗ, σίγουρα δεν υποστηρίζουν τον ΠΑΟ ή τον Ολυμπιακό», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της συνέντευξης ο Λιθουανός τεχνικός θέλοντας ακριβώς να τονίσει τη διαφορετικότητα του Κρητικού συλλόγου και των φιλάθλων του. Ενδεικτικά είναι και τα παρακάτω λόγια: «Μου αρέσει πολύ, που είμαστε διαφορετικοί από τις άλλες ομάδες. Το οπαδικό κίνημα του ΟΦΗ είναι από τα μεγαλύτερα, τα παλαιότερα και τα πιο γνωστά στην Ελλάδα. Όλοι εδώ καταλαβαίνουν πλήρως ότι ο ΟΦΗ δεν εκπροσωπεί μόνο τον σύλλογο, αλλά ολόκληρο το νησί».

Ο Νταμπράουσκας έχει μάθει τα πάντα για την ομάδα του και την ιστορία που κουβαλάει και -το βασικότερο- γνωρίζει πως τα τελευταία χρόνια ο ΟΦΗ στοχεύει στο να ανακτήσει τη θέση που του αναλογεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αποστροφή του Λιθουανού προπονητή «μπορεί ο ΟΦΗ να έχει χάσει έδαφος τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι μεγάλος σύλλογος» είναι το σημείο αναφοράς για τους στόχους του και αυτοί είναι αν μη τι άλλο ξεκάθαροι: να ξανακάνει τον ΟΦΗ το μεγαθήριο που σέβονταν οι λεγόμενοι «μεγάλοι». «Αν μιλήσεις με μεγαλύτερους Κρητικούς θυμούνται έντονα ότι τη δεκαετία του 1980 ο ΟΦΗ ήταν πηγή υπερηφάνειας και σοβαρή πρόκληση για τα μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου», πρόσθεσε ο Νταμπράουσκας.

Από τον Καζαντζάκη και τον «Καπετάν Μιχάλη», για το οποίο μας μίλησε στην πρόσφατη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, μέχρι την ιστορία του ΟΦΗ και το μέγεθός του, είναι ένας δρόμος σεβασμού και αναγνώρισης. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι μία προσωπικότητα που θέλει να αφήσει το αποτύπωμα στον ΟΦΗ, να αφήσει έργο, να γίνει ένα όνομα που για τους ιστορικούς του μέλλοντος θα είναι συνυφασμένο με τον ΟΦΗ.

Η συνέντευξη στο Μέσο της πατρίδας του είναι η «ταυτότητα» του 45χρονου προπονητή. Για το τώρα και το αύριο, για τον ΟΦΗ που θέλει να «χτίσει».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.