Ο Ντιουσέ κράτησε ζωντανό τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Το καταπληκτικό γκολ του Ασάν Ντιουσέ στο 90ο λεπτό γλίτωσε τον ΟΦΗ από ακόμα μία ήττα (2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα).

Ο Νιόπλιας κατέβασε στους "Ζωσιμάδες" τον ΟΦΗ με την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο εκείνου του ματς ο Όμιλος βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ.

Στο 19ο λεπτό η άμυνα του ΟΦΗ πάλι δέχθηκε ένα ερασιτεχνικό τέρμα, μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή και προβολή του Ροσέρο. Ακόμα μία φάση στην οποία ο Όμιλος αδίκησε τον εαυτό του.

Πριν το 1-0, αλλά και μετά το 1-0 οι φιλοξενούμενοι είχαν τις φάσεις για να σκοράρουν, με το σκορ να τους αδικεί. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, όμως, αφού παρά το γεγονός πως ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος του ΠΑΣ ήταν πίσω στο σκορ. Και μέσα σε όλα αυτά ο Νιόπλιας έχασε (ξανά) με τραυματισμό τον Ντίκο, στο 30ο λεπτό, με τον Ντουρμισάι να παίρνει τη θέση του. Όλα στραβά κι ανάποδα δηλαδή!

Στο δεύτερο μέρος είχαμε την εξής διαφορά. Ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που κυνηγούσε το σκορ, αλλά αυτή τη φορά ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που βρήκε το γκολ.

Με τον Νιόπλια να βάζει τον Τζου αντί του Μαρινάκη και να περνάει τον Ντουρμισάι κοντά στον Γκερέρο, ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Τοράλ, στο 57ο λεπτό, μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας των παικτών του ΟΦΗ. Και εκεί που όλα έδειχναν "μαύρα" για τον Όμιλο, φάνηκε μία αχτίδα αισιοδοξίας για την ανατροπή.

Ο Νιόπλιας συνέχισε τις αλλαγές (στο 71' πέρασε ο Ντιουσέ αντί του Τοράλ και οι Ντουρμισάι-Τζου πέρασαν στα δύο "φτερά"), ο ΟΦΗ έψαχνε το γκολ της ανατροπής, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ρίξει το βάρος στην άμυνα αναζητώντας τους κενούς χώρους για αντεπίθεση.

Επειδή, όμως, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός "όπου φτωχός κι η μοίρα του", ο ΟΦΗ βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 76ο λεπτό ο Μπιλμπάο από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Μπάλαν με ένα δυνατό πλασέ πάνω στην άμυνα του Μεγιάδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Η λύτρωση για τον ΟΦΗ, που σίγουρα δεν άξιζε να ηττηθεί, ήρθε από την αλλαγή του Νιόπλια, τον Ντιουσέ, στο 90ο λεπτό. Ένα σουτ με τη μία έδωσε στον Ομιλο τον βαθμό της ισοπαλίας σε αυτό το περιπετειώδες 2-2 στους «Ζωσιμάδες».

Ο ΟΦΗ πήρε την ισοπαλία στην έδρα του ΠΑΣ με το καταπληκτικό γκολ του Ντιουσέ και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις (είχε την ευκαιρία να αφήσει πίσω του στο -3 τον ΠΑΣ), το 2-2 του δίνει μία ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια. Και για να χρησιμοποιήσουμε ακόμα μία φορά το κλασικό ποδοσφαιρικό ρητό: "αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, τουλάχιστον μη το χάσεις".

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πρίορ, Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Τζίμας (75' Μπάλαν), Μορέιρα (88' Μπακαλιάνης), Ροσέρο, Παμλίδης (64' Ριένστρα)

ΟΦΗ: Μανδάς, Μαρινάκης (46' Τζου), Βούρος, Διαμαντής (80' Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Περέα (80' Καμάου), Τοράλ (71' Ντιουσέ), Λάρσον, Ντίκο (30' λ.τ. Ντουρμισάι), Γκερέρο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.