«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας λευκός εθνικιστής»

13:12 | 20/05/2020

Η Μέγκαν Ραπίνο, σούπερ σταρ της ομάδας γυναικών των ΗΠΑ, επιτέθηκε-για μία ακόμα φορά - στον Ντόναλντ Τραμπ

«Εκεί νομίζω ότι υπάρχει ένας λευκός εθνικιστής στον Λευκό Οίκο που φουσκώνει το μίσος, ο αποκλεισμός από την υπόλοιπη χώρα είχε ως αποτέλεσμα περισσότερο διχασμό μεταξύ των ανθρώπων, περισσότερη απόγνωση, άγχος και φόβος», είπε η Ραπίνο. «Δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος», είπε στις διακρίσεις των φυλετικών μειονοτήτων και των γυναικών, που χαρακτήρισε καθοριστικές.

Η 34χρονη Αμερικανίδα , η οποία κατέκτησε την «χρυσή μπάλα» 2019 στις γυναίκες (Golden Ball 2019), αγωνίζεται καιρό για τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTQ. Όπως ο πρώην σταρ του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, των Σαν Φρανσίσκο 49ers, Κόλιν Κάπερνικ, γονάτισε στο έδαφος αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία κατά των μαύρων. Το 2019, λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία, η Ραπίνο είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση στέψης, η ομάδα θα αρνηθεί οποιαδήποτε πρόσκληση στον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στο Twitter: «Η Μέγκαν πρέπει να κερδίσει πριν μιλήσει».

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες λίγες εβδομάδες αργότερα, κράτησαν το λόγο τους. Ερωτηθείσα για την πιθανότητα να υποβάλει υποψηφιότητά της για εκλογές κάποια στιγμή, η Ραπίνο απάντησε: «Δεν κλείνω την πόρτα εντελώς, αλλά φαίνεται λίγο τρελό», προσθέτοντας σε ένα γέλιο ότι η δουλειά των ονείρων θα ήταν «πρόεδρος , φυσικά». «Αν πάω, θέλω τη μεγαλύτερη λειτουργικότητα», συνέχισε με τον ίδιο τόνο, προσθέτοντας ότι «θα επέλεγε ανθρώπους που είναι πολύ πιο έξυπνοι και πολύ πιο κατάλληλοι» για να κάνουν το καλύτερο. «Δεν λέω: Είμαι η πιο έξυπνη, θα έπρεπε να είμαι πρόεδρος. Δεν είμαι απολύτως κατάλληλος για οποιαδήποτε θέση στην κυβέρνηση», πρόσθεσε η Ραπίνο που που πρόσφατα ανακοίνωσε την υποστήριξή της στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας ακόμη και πως είναι «διαθέσιμο» να τον συνοδεύσει στην προεκλογική του εκστρατεία. Ο Μπάιντεν απάντησε, επίσης, αστειευόμενος, ότι το να γίνει αντιπρόεδρος θα της πρόσφερε χαμηλότερο μισθό από αυτό που παίρνει σήμερα ως παίκτρια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.