Ο ΟΦΗ βάζει πάνω από την αναδιάρθρωση τη σωτηρία του κρητικού ποδοσφαίρου

SMS
13:55 | 26/02/2019

Ο ΟΦΗ ξεκαθαρίζει τη θέση του αναφορικά με το περίφημο θέμα της αναδιάρθρωσης.

Στον ΟΦΗ δεν είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρώντας ότι αυτή θα είναι κατά της βιωσιμότητας των ερασιτεχνικών ομάδων.

Μάλιστα, όπως τονίζουν στην κρητική ΠΑΕ, το ζητούμενο για τον ΟΦΗ δεν είναι μόνο ο αριθμός των ομάδων και πως θα διεξαχθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά το πως θα προκύψει ένα ξεκάθαρο πλάνο από το οποίο θα διασφαλίσουν οι ερασιτεχνικές ομάδες και αυτές της Football League (ουσιαστικά θα αποτελέσει τη Γ’ Εθνική) τα έσοδα που απαιτούνται για την βιωσιμότητά τους. Ένα πλάνο για να μην “καταστραφούν” οι Κρητικές ομάδες. Με τη μείωση του αριθμού των ομάδων δεν εγγυάται η βιωσιμότητα και γενικότερα η ύπαρξη των ερασιτεχνικών ομάδων. 

«Στόχος μας είναι η στήριξη των σωματείων της Κρήτης με άμεση αγορά παικτών ή με ποσοστό μεταπώλησης. Τα σωματεία από την πλευρά τους, αν είναι βιώσιμα, θα μπορούν να στηρίξουν τον ΟΦΗ με τη σωστή λειτουργία των ακαδημιών τους. Για να φτάσουμε όμως σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στήριξη της Πολιτείας στα σωματεία, γιατί αυτή τη στιγμή τα έσοδα των ερασιτεχνικών ομάδων προέρχονται είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε από την Περιφέρεια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», λένε στον ΟΦΗ.

Οσον αφορά στο δικό τους σχέδιο, οι άνθρωποι του Ομίλου υπογραμμίζουν ότι το μακροπρόθεσμο πλάνο του ΟΦΗ δεν θα παρεκκλίνει από την οποιαδήποτε απόφαση παρθεί για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.