Ο ΟΦΗ «χτίζει» πρώτα τη νοοτροπία του

ΟΦΗ

Η διαμόρφωση… συγκεκριμένου χαρακτήρα αποτελεί προτεραιότητα για τον Όμιλο.

Η δημιουργία ενός δυνατού συνόλου ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν στη Super League 1 περνάει μέσα από μια επίμονη πνευματική διεργασία.

Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για τους «ασπρόμαυρους». Να «χτίσουν» αρχικά νοοτροπία και μετά- μέσω αυτής- να φτιάξουν και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Το… στίγμα έχει δοθεί, οπότε αυτό το διάστημα θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο ως προς την αφομοίωση της φιλοσοφίας.

Το ζητούμενο είναι οι ποδοσφαιριστές να κατανοήσουν όλα τα «θέλω» του τεχνικού επιτελείου.

Ο ΟΦΗ αλλάζει… DNA, φιλοδοξεί ν’ αποκτήσει καινούργια «ταυτότητα» και είναι εύλογο ότι αυτό το εγχείρημα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας και θέλει το χρόνο του για να υλοποιηθεί.

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου οφείλουν να βάλουν στο μυαλό τους τα δεδομένα και βήμα-βήμα να προχωρήσουν.

Είναι ξεκάθαρο, δηλαδή, πως ο πήχης έχει ανέβει. Ο ηρακλειώτικος σύλλογος θέλει πλέον να «συμπεριφέρεται» στο χορτάρι με συγκεκριμένο προφίλ.

Να έχει ο ίδιος τα «ηνία» του αγώνα, να κρατάει την μπάλα στα πόδια του, να κυκλοφορεί σωστά και υπομονετικά και όταν τη χάνει, να πιέζει ασφυκτικά και να την κερδίζει πάλι.

Αυτό είναι το σχέδιο. Ο ΟΦΗ θέλει να έχει το ρόλο του «αφεντικού» κατά τη διάρκεια του αγώνα και φυσικά για να επιχειρήσει να το εφαρμόσει πρέπει αρχικά να είναι άπαντες έτοιμοι στο πνευματικό κομμάτι.

Τα «σημάδια», βέβαια, από το φιλικό του Σαββάτου (13/07) απέναντι στην Μπέρσοτ ήταν ικανοποιητικά. Οι ποδοσφαιριστές του Ομίλου φαίνεται ότι έχουν μπει στο… κλίμα και όσοι έπαιξαν, με τις θετικές και τις άσχημες στιγμές τους, έδειξαν ότι κινούνται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το δικό του, πάντως, ενδιαφέρον θα έχει το «τεστ» της Τετάρτης (17/07) κόντρα στην Άντερλεχτ. Κι αυτό γιατί θα φανεί πως «αντιδράει» ο ΟΦΗ κάτω από «ειδικές συνθήκες».

 Με αντιπάλους τέτοιου βεληνεκούς και τέτοια ποιότητας. Και σε τι ποσοστό μπορεί να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο το πλάνο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγωνία για Τσιλιανίδη και Βαζ

Τα «κλικ» από την πρώτη του Σίμου

Με νάρθηκα ο Τσιλιανίδης

Το πρώτο του Μάνου

Σίμος: Τα «περαστικά» σε Τσιλιανίδη και η γνωριμία με τους παίκτες

Η χαμογελαστή Μαριάννα του... ΟΦΗ

Όλα τα νέα από την προετοιμασία του ΟΦΗ στην Ολλανδία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.