Ο ΟΦΗ έχει κάτι που δεν έχουν οι άλλοι

SMS
08:14 | 21/05/2020

Το «που ήταν και που βρίσκεται» αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο του Ομίλου ενόψει της συμμετοχής του στα πλέι οφ.

Από τη στιγμή που απομένουν μονάχα οι επίσημες ανακοινώσεις για επανέναρξη του πρωταθλήματος, στον ΟΦΗ δουλεύουν στο… φουλ για να γυρίσουν στη δράση.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν μια αρκετά επιτυχημένη παρουσία στην κανονική περίοδο, με την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, έπειτα από 13 χρόνια και πάλι.

Το ζητούμενο, έτσι, είναι στα πλέι οφ να παρουσιάσουν ανάλογο πρόσωπο και να δικαιολογήσουν πως έφτασαν δίκαια ως εδώ.

Στον ηρακλειώτικο σύλλογο, εξάλλου, ο στόχος είναι η διαρκής εξέλιξη και βελτίωση, οπότε θα προσπαθήσουν στις αγωνιστικές που απομένουν, να πετύχουν ακόμη καλύτερα πράγματα.

Ο ΟΦΗ, μάλιστα, ενδεχομένως να μπαίνει με το μεγαλύτερο κίνητρο στο… μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί. Ο Ολυμπιακός είναι μια… ανάσα από τον τίτλο, καθώς η κορυφή δύσκολα ν’ αλλάξει χέρια και να τη χάσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Αυτό σημαίνει ότι από τους συμμετέχοντες το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου έχει ένα επιπλέον λόγο για να… διαπρέψει στα πλέι οφ. Που είναι πολύ «δυνατός» και δεν τον έχουν οι υπόλοιποι…

Και δεν είναι άλλος από τα «βήματα» προς τα μπρος που έχει κάνει μέσα σ’ ένα ημερολογιακό έτος. Πριν από ένα χρόνο, ο Όμιλος ήταν στο… χείλος του γκρεμού και έδινε «μάχη» για ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό.

Σήμερα, ωστόσο, οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές, αφού ο ΟΦΗ έχει ανέβει πια επίπεδο και ανήκει στην ελίτ της Super League 1.

Μπορεί η ομάδα του Ηρακλείου να έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της μέσα στη σεζόν, όμως θέλει να στείλει ακόμη ένα «μήνυμα».

Ο περυσινός «κορμός», άλλωστε, είναι σε σημαντικό βαθμό ο ίδιος και φέτος, οπότε και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν παίξει το σπουδαιότερο ίσως ρόλο σ’ αυτή αλλαγή, θέλουν να επιβεβαιώσουν την πρόοδο.

Και οι αναμετρήσεις των πλέι οφ αποτελούν, αν μη τι άλλο, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το πράξουν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.