Ο ΟΦΗ έχει παραπάνω από έναν λόγους για την πρόκριση

SMS
14:42 | 16/12/2019

Το ''τριπλό'' κίνητρο του ΟΦΗ απέναντι στον ΠΑΟΚ - η προϊστορία των δύο ομάδων στο θεσμό του Κυπέλλου

Η κληρωτίδα έβγαλε αντιμέτωπους τους ΟΦΗ και ΠΑΟΚ στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Θυμίζουμε ότι το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στο ''Γεντί Κουλέ'' με την ρεβάνς των δύο ομάδων στην Τούμπα. Στις 7/8/9 Ιανουαρίου 2020 θα γίνουν οι πρώτες αναμετρήσεις και μία εβδομάδα μετά οι ρεβάνς (14/15/16).

Η πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων βρήκε νικητή των ΠΑΟΚ (1-0), στην μοναδική έως τώρα απώλεια της κρητικής ομάδας στο σπίτι της, για την 10η αγωνιστική της Superleague. Αυτή την φορά, οι δύο ''ασπρόμαυροι'' θα βρεθούν αντιμέτωποι για έναν άλλο, διαφορετικό θεσμό.

Τέσσερις φορές αντίπαλοι

Μάλιστα, στον θεσμό του Κυπέλλου, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 4 φορές. Ο ''Δικέφαλος του Βορρά'' μετράει δύο νίκες, δύο παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα με τον ΟΦΗ να μην έχει κερδίσει ποτέ το σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ένα έξτρα κίνητρο για την ομάδα του Γιώργου Σίμου.

Το 1990 η πρώτη αναμέτρηση για το Κύπελλο μεταξύ των δύο, ήταν την 1η - τότε - αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-1 στην Τούμπα.

Δώδεκα χρόνια αργότερα ήρθαν οι επόμενες αναμετρήσεις, με την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά, με δύο ισοπαλίες (0-0 Τούμπα, 1-1 Γεντί Κουλέ), χάρη σε εκείνο το γκολ του Σαλπιγγίδη (61') στο ''Γεντί Κουλέ''. Το γκολ του ΟΦΗ ο Σοάρες.

Η 4η - και πιο πρόσφατη - φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, ήταν στο Ηράκλειο, τον Οκτώβριο του 2009, σε νοκ άουτ αναμέτρηση για τους 32 του θεσμού. Τότε, το γκολ του μετέπειτα παίκτη του ΟΦΗ, Θανάση Παπάζογλου έδωσε την πρόκριση (1-0) στον ΠΑΟΚ.

Ο ΟΦΗ, τότε στην Β' Εθνική, με προπονητή τον Νικόδημο Παπαβασιλείου ενώ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ήταν ο Φερνάντο Σάντος.

Έτσι, οι δύο αγώνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον με τον ΟΦΗ να αποκτά έξτρα κίνητρο για τα δύο αυτά παιχνίδια.

Φυσικά, ο πρώτος είναι η πρόκριση στις 16 ομάδες, με πρόκριση απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας αλλά και για ακόμα δύο λόγους: να κερδίσει για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο θεσμό τον ''Δικέφαλο του Βορρά'' καθώς και να πάρει την άτυπη ρεβάνς από την ομάδα που του έχει στερήσει, το εντός έδρας αήττητο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.