Ο ΟΦΗ «έδεσε κόμπο» τον ΠΑΟΚ και έχασε ευκαιρία για το διπλό!

ΟΦΗ

Ο εξαιρετικός τακτικά ΟΦΗ πήρε το 0-0 από την Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ χάνοντας ευκαιρίες, ενώ είχε δοκάρι στο 93'!

Ο ΟΦΗ πήγε στην Τούμπα με τον Μπαλογιάννη αντί του Νέιρα και τον Τοράρινσον στα αριστερά, με τον Νταμπράουσκας να δείχνει ξεκάθαρα πόσο είχε διαβάσει τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να τον εγκλωβίσει και ταυτόχρονα να πάρει τρεξίματα από την ομάδα του.

Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλός ανασταλτικά και βραχυκύκλωνε τη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου που δεν μπορούσε να απειλήσει. Το έκανε στο 20ο λεπτό μετά από αβίαστο λάθος του Βούρου, με τον Κωνσταντέλια να βρίσκεται σε θέση βολής και τον Μανδά να τον νικάει με σπουδαία επέμβαση.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε στο 32ο λεπτό στη μεγάλη ευκαιρία του Ντίκο. Μετά από ωραία κάθετη του Τοράλ, ο Ντίκο απέφυγε ωραία τον Ινγκασον, αλλά νικήθηκε από τον Κοτάρσκι που έκανε τρομερή επέμβαση κρατώντας το 0-0.

Αυτές ήταν οι δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με το 0-0 να δικαιώνει την προσπάθεια του ΟΦΗ, ο οποίος ανασταλτικά ήταν πάρα πολύ καλός, με τακτική και τρεξίματα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που απείλησε μόνο μετά από λάθος των φιλοξενούμενων και είχε μία ανούσια κατοχή.

Στα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου η εικόνα δεν άλλαξε. Ο ΟΦΗ αμυνόταν εξαιρετικά, ενώ ο ΠΑΟΚ αναζητούσε τρόπο για να φτιάξει φάση στο τέρμα του Μανδά. Ο Νταμπράουσκας στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους έβαλε τον Περέα αντί του Μεγιάδο (που έπαιζε από νωρίς με -ανύπαρκτη- κίτρινη κάρτα), ενώ λίγο αργότερα ο Τόμας πέρασε στη θέση του Ράφα Σοάρες, με τον Ζίβκοβιτς να γυρίζει πίσω ως μπακ και τον Λουτσέσκου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Στο 72' ο Νταμπράουσκας έχασε με τραυματισμό τον Διαμαντή (έβαλε στη θέση του τον Γιαννούλη), ενώ πέρασε και τον Νέιρα αντί του Τοράλ, διατηρώντας επί της ουσίας το ίδιο σύστημα.

Στο 81' ο Ομιλος έχασε τη δεύτερη ευκαιρία του στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Ντίκο, ο οποίος ντρίμπλαρε ωραία από τα αριστερά, έκανε το παράλληλο γύρισμα, αλλά δεν βρέθηκε ο Νέιρα στην πορεία της μπάλας και αυτή έφυγε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά και δη στις καθυστερήσεις το ματς έγινε θρίλερ Αρχικά ο Μανδάς με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν σε σουτ του Ολιβέιρα, ενώ στο 93ο λεπτό, σε αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο Περέα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το διπλό!

Το 0-0 δεν άλλαξε, ο ΟΦΗ δικαιούται να τα βάζει με την τύχη του για τις χαμένες ευκαιρίες -και δη το δοκάρι στις καθυστερήσεις- παίρνοντας ωστόσο ένα σημαντικό από μία δύσκολη έδρα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (73’ Βιεϊρίνια), Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (65’ Τόμας), Αουγκούστο, Σβαμπ (73’ Ντάντας), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής (72’ Γιαννούλης), Πασαλίδης, Μεγιάδο (56’ Περέα), Ντιουσέ, Μπαλογιάννης, Τοράλ (73’ Νέιρα), Ντίκο (90’+3’ Τσιλιανίδης).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.