Ο ΟΦΗ μυρίζει «καινουργίλα»

Απόψεις

Μία ντουζίνα μεταγραφές σε ένα γεμάτο και... αλλοπρόσαλλο καλοκαίρι και τώρα η δουλειά στον Δέλλα να κάνει τον ΟΦΗ ομάδα.

«Όλα θα φανούν στο γήπεδο». Η πιο κλισέ φράση που αφορά κατά κύριο λόγο μεταγραφικά αποκτήματα. Το ίδιο ισχύει, φυσικά και για τον ΟΦΗ. Μία ντουζίνα μεταγραφές έκανε, πήρε παίκτες που ξέρουμε κι έχουμε δει, πήρε και παίκτες που η πλειοψηφία θα τους δει για πρώτη φορά εν δράσει με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Ναούμοβ, ο Σίλβα και ο Σαλσέδο είναι τέτοιοι. Ο τελευταίος όχι τόσο γιατί οι φανατικοί της Ίντερ και του ιταλικού πρωταθλήματος τον ξέρουν -και οι πιο φανατικοί με το FM τον ξέρουν ακόμα καλύτερα. Σάμπως ξέραμε ή είχαμε δει τον Μπαϊνοβιτς ή ακόμα και τον Γιούνγκ; Η πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα σχηματίστηκε στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Βόλο στον Πανθεσσαλικό και ήταν άκρως θετική.

Το καλό είναι πως τα τελευταία, χρονικά, τρία μεταγραφικά αποκτήματα έχουν καλό βιογραφικό και καλές προδιαγραφές για να βοηθήσουν. Όλα, βέβαια, θα φανούν στο γήπεδο, το κλισέ που λέγαμε.

Το θέμα είναι ότι ο Δέλλας καλείται να «δέσει» τον ΟΦΗ και το ρόστερ που έχει στα χέρια του, το συντομότερο δυνατό. Το αρνητικό είναι ότι αυτό θα αναγκαστεί να το κάνει μέσω των επίσημων αγώνων, αργεί ακόμα η επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, υπάρχει το πρόσφατο παράδειγμα με τους Μπαϊνοβιτς και Φούντα. Μπήκαν στην ενδεκάδα... μόλις κατέβηκαν από το αεροπλάνο και ήταν στους MVP του παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό. Είναι να το έχει ο παίκτης αυτό. Η ποιότητα μετράει πάνω απ' όλα σε αυτές τις περιπτώσεις κι έπειτα η προσαρμογή.

Ο Δέλλας πλέον έχει 12 καινούργιους ποδοσφαιριστές για τον στόχο της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτήριου και μίας καλής πορείας, όσο πάει αυτή, στο κύπελλο.

Το ταμείο γίνεται στο τέλος (γεμίσαμε στα κλισέ) και όλοι θα κριθούν στο φινάλε της χρονιάς. Πάντως οφείλουμε να πούμε ότι ο ΟΦΗ μπαίνει στην επανέναρξη του πρωταθλήματος ενισχυμένος, χωρίς τα χτυπητά κενά και με τη διάθεση όλων να αποδείξουν πως το κακό ξεκίνημα με ΑΕΚ και Ατρόμητο δεν αντικατοπτρίζει την ορθή εικόνα της ομάδας, πόσω μάλλον τις δυνατότητές της.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.