Ο ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός και το... manual των ντέρμπι

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ξέρει τι πρέπει να κάνει κόντρα στον Ολυμπιακό και πώς να το κάνει.

Η συνταγή είναι απλή. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όχι μόνο ως αποτέλεσμα, αλλά ως εμφάνιση. Ένα ιδιότυπα deja vu για τον ΟΦΗ, ο οποίος πλέον έχει το know how.

Το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει τις προκλήσεις που είχε αυτό με τους "κιτρινόμαυρους". Ο ΟΦΗ αγωνίζεται κόντρα σε μία ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και παράγει φάσεις. Έχει, όμως, την αχίλλειο πτέρνα του και αυτή είναι η άμυνα. Κάνει το εύκολο λάθος, δεν υπάρχει ισορροπία σε σχέση με τις άλλες γραμμές.

Κόντρα σε τέτοιες ομάδες η συνταγή δεν είναι... η άμυνα. Ο ΟΦΗ κέρδισε την ΑΕΚ γιατί έπαιξε... σαν ΑΕΚ. Δεν κλείστηκε, πίεσε την Ενωση, ανάγκασε τον αντίπαλο στο εύκολο λάθος. Το ίδιο πρέπει να κάνει και με τον Ολυμπιακό: ποδόσφαιρο εναντίον ποδοσφαίρου.

Ο ΟΦΗ θα κατέβει με την ίδια συνταγή για την εξουδετέρωση του αντιπάλου, ο ΟΦΗ θα κατέβει όπως κατεβαίνει σε όλα τα εφετινά ματς: για να κάνει το παιχνίδι του. Άλλες φορές το καταφέρνει, άλλες όχι. Υπάρχουν και οι φορές που το κάνει τέλεια, όπως κόντρα στην ΑΕΚ.

Το κακό για την ομάδα του Νταμπράουσκας είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κατέβει στο «Γεντί Κουλέ» έχοντας δει τι έπαθαν Αρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δεν θέλει να πάθει την ίδια ζημιά, θα είναι πιο προσεκτικός, ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει. Αυτό, όμως, για τον ΟΦΗ δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει η εικόνα της αναμέτρησης και πρέπει να διαχειριστεί διαφορετικά τον αντίπαλο. Έχει το manual με τις... οδηγίες χρήσεως και ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Υπομονή χρειάζεται, μα πάνω απ' όλα αυτοπεποίθηση. Ο ΟΦΗ παίζει με μία ομάδα που προέρχεται από μία μεγάλη, ευρωπαϊκή, νίκη και συνάμα έχει πληγωμένο εγωισμό μετά τα όσα έγιναν στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ξέρουν άπαντες στον Ομιλο πως θα πρέπει να παίξουν... στα κόκκινα. Είναι αγώνας υψηλών εντάσεων και το ίδιο υψηλός θα είναι ο ρυθμός. Ο ΟΦΗ έχει μάθει φέτος από προκλήσεις, έχει μπροστά του ακόμα μία. Αρκεί να είναι η ομάδα των μεγάλων αγώνων, όχι η ομάδα των μεγάλων... στραπάτσων.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.