Ο ΟΦΗ πάνω από τον Ολυμπιακό

SMS
15:12 | 30/09/2019

Στο top-10 με τις ομάδες με το υψηλότερο ποσοστό κατοχής μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα βρίσκεται ο ΟΦΗ και μάλιστα καταλαμβάνει την 5η θέση, πάνω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του CIES, διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA με Πανεπιστήμιο της ελβετικής πόλης σε 35 ευρωπαϊκά εθνικά πρωταθλήματα, ο ΟΦΗ είχε καταγράψει μέχρι και την 3η αγωνιστική της Super League το πέμπτο μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής: το 65.1% του αγώνα με τον Παναιτωλικό στις 14 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, αυτό το ποσοστό ήταν πάνω από του Ολυμπιακού (62.1% με Βόλο, στις 15 Σεπτεμβρίου). Πρώτος στη σχετική κατάταξη είναι ο ΠΑΟΚ με 71.1% στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιου.

Αυτά, βέβαια, τα στοιχεία αφορούν μέχρι και την 3η αγωνιστική. Ο ΟΦΗ την Κυριακή απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, έχοντας 61% κατοχή μπάλας.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσίασε τα δέκα πιο υψηλά ποσοστά από τα 35 πρωταθλήματα που αναλύθηκαν. Το ρεκόρ για την τρέχουσα περίοδο μετρήθηκε για την Φούλαμ, που εναντίον της Μίλγουλολ στις 21 Αυγούστου κατέγραψε κατοχή 78,7%!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική

Χωρίς 0-0 έως τώρα το πρωτάθλημα

Σχόλιο Δημήτρη Πιτσουλάκη: 10 με τόνο ο ΟΦΗ και ο Ναμπί

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.