Ο ΟΦΗ «πετάει» ένα ημίχρονο και δεν μπορεί να «πνίξει» τον αντίπαλο

ΟΦΗ

Το «Γεντί Κουλέ» παραμένει η «αχίλλειος πτέρνα» του ΟΦΗ και οι αριθμοί δείχνουν τη μεγάλη του αδυναμία.

Tέσσερα γκολ σε 9 εντός έδρας αναμετρήσεις. Τόσα είναι αυτά που έχει πετύχει ο ΟΦΗ με τον Βάλντας Νταμπράουσκας στην τεχνική ηγεσία και τούτο είναι το γνωστό, έχει αναλυθεί. Το αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι κανένα από αυτά τα 4 γκολ δεν έχει σημειωθεί στο πρώτο ημίχρονο.

Ιδού:

  • ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2
  • ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1 (74' Νέιρα, 82' Ντουρμισάι)
  • ΟΦΗ-Ατρόμητος 0-1
  • ΟΦΗ-Βόλος 0-0
  • ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (88' Περέα)
  • ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
  • ΟΦΗ-Άρης 0-3
  • ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3
  • ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-1 (73' Μπάκιτς)

Τα σημεία των καιρών και των αριθμών. Κόντρα σε Λεβαδειακό (κανονική διάρκεια και πλέι άουτ) και Αστέρα Τρίπολης. Οι μοναδικές ομάδες κόντρα στις οποίες ο ΟΦΗ σκόραρε, σύνολο 4 τέρματα, από τότε που ανέλαβε ο Λιθουανός προπονητής.

Το οξύμωρο είναι πως οι αριθμοί εκτός έδρας διαφέρουν. Ο ΟΦΗ πιο αποτελεσματικός, πολύ πιο εύκολος στο σκοράρισμα, μία διαφορετική ομάδα σε σχέση με το «Γεντί Κουλέ» που τον πληγώνει. Τον πλήγωνε επί Νιόπλια, τον πληγώνει και με Νταμπράουσκας.

Ο ΟΦΗ δεν έχει καταφέρει να κάνει την έδρα του πραγματική έδρα. Είτε θα προηγηθεί, πράγμα σπάνιο, είτε θα κυνηγάει το σκορ. Μία φορά το ανέτρεψε, στο ματς με τον Λεβαδειακό και τη νίκη με 2-1, δύο φορές ισοφάρισε (η μία εξ αυτών πάλι με τον Λεβαδειακό) και δεν έχασε (το άλλο ματς, με τον ΠΑΟΚ).

Αντίδραση, καμία. Δυναμική της έδρας, επίσης καμία. Δύο διαφορετικοί κόσμοι στην εξέδρα και στο χορτάρι. Παλμός, πάθος και ένταση στην κερκίδα, μία αδύναμη ομάδα, αγχωμένη και θολωμένη στον αγωνιστικό χώρο.

Το να τονίζεται η αδυναμία του ΟΦΗ να εκμεταλλευτεί το «Γεντί Κουλέ» έχει τη σημασία του και στο πώς ακριβώς μπαίνει στα παιχνίδια. Πού είναι η ορμή, η διάθεση να «πνίξει» τον αντίπαλο, πού είναι το επιθετικό παιχνίδι που θα γεννήσει φάσεις και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη νίκη.

Κανένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Σημειώστε το, έχει το ενδιαφέρον του. Οδηγός για το μέλλον, για αυτά που πρέπει να αλλάξει ο Νταμπράουσκας για τη νέα σεζόν. Όχι μόνο το σύστημα, για το οποίο γίνεται μεγάλη κουβέντα, αλλά και τη νοοτροπία. Να μπολιάσει στους παίκτες το «πρέπει». H αρχή, σε όλα πόσω μάλλον σε έναν αγώνα, είναι το ήμισυ του παντός. Και ο ΟΦΗ (και) σε αυτό πάσχει.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.