Ο ΟΦΗ πήρε γερή δόση πρωταθλήματος

Απόψεις

Αντιπάλους σαν την Καλλιθέα θα αντιμετωπίσει πολλούς τη νέα σεζόν και ο ΟΦΗ πρέπει να βρει τρόπο να μη «βραχυκυκλώνει».

Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από το φιλικό του Σαββάτου είναι ότι ο ΟΦΗ και ο Τραϊανός Δέλλας πήραν ένα γερό μάθημα ενόψει πρωταθλήματος. Κι αυτό το μάθημα για να μη γίνει πάθημα στα επίσημα παιχνίδια, χρειάζεται περισσότερη αποτελεσματικότητα, αλλά και μεταγραφές. Ας μη κρυβόμαστε.

Ο ΟΦΗ κόντρα στην Athens Kallithea ήταν καλύτερος σε όλα. Στην κατοχή, στον έλεγχο, ακόμα και στη δημιουργία φάσεων, αυτές τις λίγες, τρεις τον αριθμό, που είδαμε. Δεν ήταν, όμως, καλύτερος σε αυτό το κάτι παραπάνω που απαιτείται σε τέτοια παιχνίδια με κλειστές άμυνες.

Σαν την Καλλιθέα θα αντιμετωπίσει πολλές ομάδες στο πρωτάθλημα και πρέπει να βρει τρόπους για να βρίσκει το γκολ. Να ανοίγει το παιχνίδι, να παίρνει δημιουργία από τα «φτερά» (ο Νους έδειξε ορεξάτος στο ανεπίσημο ντεμπούτο του και ικανός για να βοηθήσει, αλλά θέλει και έναν καλό εξτρέμ για τα αριστερά), να μπει στην εξίσωση για τα καλά ο Αποστολάκης ως δημιουργικός χαφ. Χρειάζονται πολλά παραπάνω από αυτά που είδαμε το Σάββατο.

Ο ΟΦΗ χρειάζεται να έχει καθαρό μυαλό στη δημιουργία και στην τελική πάσα. Δεν το είχε στο φιλικό του Σαββάτου. Απουσίασε η σωστή ενέργεια στο τελευταίο τρίτο, όπως σωστά είπε ο Δέλλας, με αποτέλεσμα την κυριαρχία του στο χορτάρι να μη μπορεί να τη μετουσιώσει σε ευκαιρίες και σε γκολ.

Αυτό διορθώνεται με δουλειά, αλλά διορθώνεται και με μεταγραφή που θα κάνει τη διαφορά. Όχι πως δεν έχει καλό ρόστερ ο ΟΦΗ, αλλά μεσοεπιθετικά χρειάζεται ενίσχυση, θέλει το κάτι παραπάνω που θα τον βοηθήσει για να «ξεκλειδώνει» τέτοια παιχνίδια.

Στο «Γεντί Κουλέ» όλες οι ομάδες, εκτός των λεγόμενων «μεγάλων», θα κατεβαίνουν με «πούλμαν», για να μη χάνουν. Σε αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να μη βραχυκυκλώνει ο ΟΦΗ, όπως έγινε το Σάββατο. Στα ματς με ανοιχτό τον αντίπαλο και με χώρους, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Αλλά πόσα τέτοια θα παίξει μέσα στη χρονιά; Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στα άλλα είναι το θέμα και απαιτείται λύση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.