Ο ΟΦΗ προοδεύει

21:06 | 17/07/2019

Ο ΟΦΗ άφησε καλές εντυπώσεις στη φιλική νίκη επί της Άντερλεχτ (1-0) στο Βέλγιο, με τον Σακόρ να χρίζεται σκόρερ.

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε στο φιλικό σε σύστημα 4-2-3-1, με τον Σάσι προωθημένο, τον Φερέιρα και τους Σεμέντο στα δύο άκρα, τον Ναμπί πίσω από τον επιθετικό, τους Μεγιάδο-Σακόρ στα χαφ και τετράδα πίσω τους Νάστο, Μπράουν, Γιαννούλη και Κοροβέση. Απέναντί του είχε την Άντερλεχτ των πολλών αλλαγών, αφού στο συγκεκριμένο φιλικό ο Κομπανί ήθελε να δει και τους παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι της ενδεκάδας να μην είναι στους λεγόμενους βασικούς.

Εκτός του γκολ του Σακόρ στο 40ο λεπτό (με πλασέ μετά από πάσα του Φερέιρα), ο ΟΦΗ έδειξε στο χορτάρι πολλά από τα στοιχεία που θέλει να περάσει το τεχνικό επιτελείο και αφορούν την πίεση, την κατοχή και τις κλεμμένες μπάλας. Ο Όμιλος τα έκανε όλα αυτά, ενώ αμύνθηκε πολύ καλά με αποτέλεσμα ο Σωτηρίου να μην απειληθεί. Οσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι, ένα σουτ του Ναμπί ήταν ό,τι είχε να δείξει η ελληνική ομάδα εκτός του γκολ του Σακόρ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργος Σίμος προχώρησε, όπως αναμενόταν, σε αλλαγές, βάζοντας, μεταξύ άλλων και τον Δημήτρη Μάνο, στο ανεπίσημο ντεμπούτο της επιστροφής του στον ΟΦΗ. Η Άντερλεχτ, με τον Κομπανί να κάνει κι αυτός αλλαγές, πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η πίεση των αντιπάλων και η σωστή αμυντική λειτουργία δεν της άφηνε περιθώρια να γίνει απειλητική. 

Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε δύο τελικές για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Σε γενικές γραμμές οι «μελανόλευκοι» άφησαν καλές εντυπώσεις και έβγαλαν στο γήπεδο τα στοιχεία που θέλει το τεχνικό επιτελείο, κυρίως όσον αφορά στην πίεση και το κλέψιμο της μπάλας μόλις χαθεί η κατοχή. Για την περίοδο που βρισκόμαστε, το συγκρότημα του Σϊμου (ο οποίος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο έχοντας στο πλευρό του τον Παπαπαναγή) σκόρπισε χαμόγελα ενόψει συνέχειας.

Η αρχική ενδεκάδα του ΟΦΗ: Σωτηρίου, Σακόρ, Νάστος, Ναμπί, Σεμέντο, Γιαννούλης, Σάσι, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Φερέιρα, Μπράουν.

Στο β' μέρος έπαιξαν και οι: Νέιρα, Μαρινάκης, Μάνος, Σαμίρ Ναμπί, Ντίνας, Μπολάκης, Δερμιτζάκης, Οικονόμου, Περδίκης, Νοικοκυράκης

Άντερλεχτ: Boeckx, Ait El Hadj (46’ Saief), Bornauw (46’ Sa), Daskevics (46’ Leoni), El Kababri (68’ Saelemaekers), Gerkens (46’ Colassin), Kayembe (46’ Kana), Kums, Lawrence (68’ Cobbaut), Trebel (85’ Dante) & Zulj (46’ Sanneh)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το live του φιλικού

Δείτε φωτογραφίες από το φιλικό

Δείτε την άφιξη του ΟΦΗ στο Βέλγιο

Οι μικροί του ΟΦΗ... τα δίνουν όλα

Ανεβαίνει και θυμίζει τα παλιά ο Μάνος

Οι κολλητοί Φερέιρα-Βαζ

Το οργανόγραμμα του ΟΦΗ: Ιδού η νέα εποχή

Όλα τα νέα από την προετοιμασία του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.