Ο ΟΦΗ της νέας εποχής

13:13 | 03/07/2019

Ο Όμιλος «χτίζεται» πάνω σε γερές και νεανικές βάσεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία του στις μεταγραφές.

Ο ΟΦΗ έχει ολοκληρώσει αισίως πέντε μεταγραφές και το… κεντρικό νόημα των έως τώρα κινήσεων του είναι πως τα λόγια γίνονται πράξη.

Η φιλοσοφία ήταν εξ’ αρχής γνωστή. Παίκτες νεαροί σε ηλικία, με καλό βιογραφικό και με διάθεση να προσφέρουν. Να βοηθήσουν και να βοηθηθούν.

Οι μέχρι σήμερα προσθήκες, έτσι, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω και φανερώνουν ότι και η συνέχεια θα είναι σε σημαντικό βαθμό ανάλογη.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος ρίχνει το μέσο όρο ηλικίας και παράλληλα ανεβάζει την ποιότητα του ενόψει της ερχόμενης σεζόν στη Super League 1.

Στην πεντάδα των νέων προσώπων εκείνος που αναλαμβάνει το ρόλο του… μαθουσάλα είναι ο Μαρινάκης στα 26 του, καθώς είναι γηραιότερος από Τσιλιανίδη (25), Σεμέντο (23), Μάνο (25) και Μίγγο (21).

Η πρόθεση, έτσι, των «ασπρόμαυρων» είναι και τα ερχόμενα αποκτήματα να διαθέτουν το ίδιο προφίλ και οι κινήσεις είναι, βεβαίως, στοχευμένες.

Δεν πρέπει, πάντως, να θεωρηθεί έκπληξη αν έρθουν και ποδοσφαιριστές λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, εφόσον φυσικά πληρούν αγωνιστικά όλες τις προϋποθέσεις.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε θέσεις όπως του τερματοφύλακα ή του στόπερ, όπου ο ΟΦΗ ψάχνει παίκτες, η εμπειρία ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο.

Όπως και να’ χει, στις τάξεις του Ομίλου πνέει άνεμος ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα και αυτός ο άνεμος περνάει και από το έμψυχο δυναμικό.

Ο ΟΦΗ έχει μπει πλέον σε άλλες «ράγες» ανάπτυξης και τα πάντα έχουν δρομολογηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η πρόοδος και η εξέλιξη να μοιάζει με θέμα χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Πρώτη προπόνηση για Μαρινάκη και Μάνο

Μαρινάκης: «Xαρά και τιμή που θα επιστρέψω στο Ηράκλειο»

Μαρινάκης τριετίας στον ΟΦΗ 

«Δεν έφυγα από τον ΟΦΗ στα δύσκολα»

Επίσημο: Επέστρεψε στον ΟΦΗ ο Μάνος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.