Ο ΟΦΗ της νέας εποχής απέναντι στον Λεβαδειακό

15:59 | 07/11/2018

Ενα σημαδιακό παιχνίδι του ΟΦΗ απέναντι στον Λεβαδειακό πριν από 24 χρόνια και το εκπληκτικό γκολ του Κώστα Φρατζέσκου.

Μία από τις πολλές φορές που ο ΟΦΗ έπαιξε στην έδρα του Λεβαδειακού και έφυγε νικητής, ήταν τη σεζόν 1994-1995. Τότε που το συγκρότημα του Ευγένιου Γκέραρντ είχε επικρατήσει με 3-1 με ένα εκπληκτικό γκολ του Κώστα Φρατζέσκου, το οποίο, μάλιστα, δεν ήταν από εκτέλεση φάουλ όπως συνήθιζε να σκοράρει.

Σε εκείνη την αναμέτρηση της 18ης Σεπτεμβρίου του 1994, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τέρμα του Τζουγκάνοβιτς και στη συνέχεια το τρομερό γκολ του Φρατζέσκου με σουτ στην κίνηση έφερε το 0-2. Ο Νίκολιτς μείωσε για τους γηπεδούχους, για να έρθει στο 86' ο Μαχλάς να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκουλής έχασε πέναλτι πριν το γκολ του Ελληνα επιθετικού.

Το εντυπωσιακό από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι πως πολλοί ποδοσφαιριστές της τότε ενδεκάδας έχουν πλέον ενεργό ρόλο στον νέο ΟΦΗ του Μιχάλη Μπούση, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, είχε αντικατασταθεί από τον διευθυντή ποδοσφαίρου Γιάννη Σαμαρά. Τα παιχνίδια της μοίρας...

Η σύνθεση του ΟΦΗ: Χοσάδας, Παυλόπουλος, Βάβουλας, Πατεμτζής, Παπαδόπουλος, Πουρσανίδης (65' Σαμαράς), Κωνσταντινίδης, Βέλιτς, Φρατζέσκος, Μαχλάς, Τζουγκάνοβιτς (68' Θωμαϊδης)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.