Ο ΟΦΗ του ενός ημιχρόνου, το χειροκρότημα και η μικρή ζημιά

Απόψεις

Ζημιά από την ήττα του Σαββάτου δεν έπαθε ο ΟΦΗ και το χειροκρότημα στο φινάλε ήταν η απόδειξη.

Το 1-3 από τον Ολυμπιακό είναι βαρύ. Όχι ασήκωτο. Μακάρι να έρθει πάλι, σύντομα, η εποχή που οι "ερυθρόλευκοι" θα κατεβαίνουν στο Ηράκλειο για να παίξουν με τον ΟΦΗ και θα χάνουν από το λιμάνι. Θα έρθει σίγουρα αυτή η εποχή, το επιτάσσει η ιστορία, μέχρι τότε όμως ο ΟΦΗ και όλες οι ομάδες καλούνται να παίζουν με έναν Ολυμπιακό που χρειάζονται υπερβατικές εμφανίσεις για να τον αντιμετωπίσεις.

Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό σε... κανονική ροή πρωταθλήματος. Δεν μπορεί όχι γιατί φταίει ο ΟΦΗ, αλλά γιατί... φταίει ο Ολυμπιακός και η ψαλίδα που ανοίγει.

Το βράδυ του Σαββάτου η κρητική ομάδα ήταν καλή για ένα ημίχρονο (και σε διαστήματα καλύτερη του Ολυμπιακού), αλλά αυτό δεν έφτανε. Οι Πειραιώτες είχαν λύσεις, ποιότητα, τύχη (το 1-2 γίνεται στην αρχή του β' μέρους και "σκοτώνει" τον ΟΦΗ), πρωταθληματική συμπεριφορά. Ώρες-ώρες σου δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν τόσο όσο χρειάζεται για να κερδίσουν. Ο Όμιλος έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό του και την κούραση για να πάρει κάτι από τους "ερυθρόλευκους" και αυτό το γνώριζαν όλοι και δη ο Νίκος Νιόπλιας.

Ζημιά από την ήττα του Σαββάτου δεν έπαθε ο ΟΦΗ. Μπορεί να χτίσει στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, όπως μπορεί να χτίσει στην εικόνα του β' μέρους με τον Άρη και όλο αυτό, συνολικά, να είναι η ομάδα του υπόλοιπου της σεζόν που δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Το χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε δεν είναι απλώς μία κίνηση εμψύχωσης, αλλά αναγνώρισης της προσπάθειας. Σίγουρα η ξενέρα όταν χάνεις εντός έδρας από τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη, αλλά από την άλλη βλέπεις την ομάδα σου απέναντι στον επίδοξο πρωταθλητή, βλέπεις την ομάδα σου γενικότερα την τελευταία περίοδο και δεν μπορείς να μην είσαι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Η συνέχεια έχει Απόλλωνα, δύο ματς με τον Άρη για πρωτάθλημα και κύπελλο και μία ΑΕΚ πριν τον... Άγιο Βασίλη. Στο χέρι του ΟΦΗ είναι να κάνει το καλύτερο δυνατό φινάλε στο 2021. Στο χέρι του ΟΦΗ είναι να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να μην αφήσει κατάλοιπα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είπαμε, σε αυτά τα ματς λίγα χάνεις πολλά κερδίζεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Νιόπλιας: «Αυτά έκριναν το αποτέλεσμα»

Η βαθμολογία μετά τα ματς του Σαββάτου


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.