Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Περιστέρι και ανέβηκε στην πρώτη θέση

21:28 | 12/03/2023

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του «αιώνιου αντιπάλου» Ολυμπιακού και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο και μπαίνει στα πλέι οφ ως πρώτος στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αλλαγές στην ενδεκάδα, με σημαντικότερη αυτό του Ιωαννίδη που μπήκε στη θέση του Σπόραρ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός τελευταία στιγμή.

Για να δούμε, όμως, πως ακριβώς θα λειτουργούσε στο χορτάρι ο Παναθηναϊκός -με βασικό τον Κλεϊνχέισλερ- χρειάστηκαν περισσότερα από 30 λεπτά κι αφού μεσολάβησε η διακοπή λόγω των σοβαρών επεισοδίων. Θυμίζουμε πως περίπου στο 10ο λεπτό είχαμε εισβολή οπαδών του Ατρόμητου στο χορτάρι και διακοπή του αγώνα για 25 λεπτά. Με την επανέναρξη ουσιαστικά είδαμε κανονικό παιχνίδι, αφού πριν το μόνο που είδαμε ήταν η φάση του Ατρόμητου στο ξεκίνημα με τον Σάρλια να βάζει την κόντρα και να σώζει την ομάδα του στο τετ α τετ του Ρομπάιγ με τον τον Μπρινιόλι, αλλά τον Σάρλια να βάζει την κόντρα και να διώχνει σε κόρνερ!

Στο 31ο λεπτό ήταν η πρώτη φορά που οι «πράσινοι» απείλησαν με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων. ο Παναθηναϊκός βγήκεσ στην αντεπίθεση με τέσσερις παίκτρες, ο Παλάσιος έδωσε στον επερχόμενο Μαντσίνι, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει. Στο 43' ήρθε η νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Ιωαννίδη να αναγκάζει τον Γιαννιώτη σε δύσκολη επέμβαση στο σουτ του επιχείρησε.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος το έκανε ο Φώτης Ιωαννίδης στο δεύτερο. Την ώρα που η ΑΕΚ έχανε από τον Ολυμπιακό, ο φορ του τριφυλλιού έστελνε στην κορυφή την ομάδα του παίρνοντας... προσωπικά το ματς.

Στο 49ο λεπτό ο Ιωαννίδης με φοβερή «βολίδα» με το αριστερό έκανε το 0-1 ατο Περιστέρι και στο 63ο λεπτό ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος κι αφού πρώτα ο ρέφερι το τσέκαρε με on field review για να δείξει την άσπρη βούλα.

Σε 14 λεπτά ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύτρωση στο Περιστέρι απέναντι σε έναν Ατρόμητο που αναζητούσε την αντίδραση μπας και έμπαινε ξανά στο παιχνίδι για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Eυκαιρία της προκοπής, πάντως, δεν έκανε, με την πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος να καταγράφεται στο 85ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στη δίκαιη επικράτηση με 2-0, εκμεταλλεύτηκαν το «δώρο» του «αιώνιου αντίπαλου» και ανέβηκαν ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και από κει θα μπουν στις υποχρεώσεις του στα (συναρπαστικά) πλέι οφ που θα κρίνουν τον εφετινό πρωταθλητή.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.