Ο ΠΑΟΚ θα κάνει... Καλά Χριστούγεννα

21:32 | 20/12/2020

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Τούμπας και παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός από τον Παναθηναϊκό, έχοντας ευκαιρίες -και δοκάρι- σε αντίθεση με τους «πράσινους» που εκτός του γκολ είχαν παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σβιντέρσκι στο 11ο λεπτό, αλλά η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση με τον Αϊτόρ να ισοφαρίζει στο 16'.

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος ανέβασε την πίεση και δικαιώθηκε στο 65' με το γκολ του Ίνγκασον. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απαντήσει, οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν σωστά και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ για μία πιο ευρεία νίκη. Στο τέλος, ο Χατζηγιοβάνης έχασε την πιο σημαντική ευκαιρία του Παναθηναϊκός αστοχώντας από κοντά για το 2-2.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε στην τρίτη θέση, με 27 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο. Είναι στο -5 από την πρώτη θέση και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο -2 από τον δεύτερο Άρη. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην 5η θέση με 18 βαθμούς.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (82' Κρέσπο), Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Μουργκ (71' Ζβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (89' Περέιρα), Σβιντέρσκι (82' Τσόλακ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες (89' Μπουζούκης), Πούγγουρας (82' Αλεξανδρόπουλος), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Αϊτόρ (82' Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες (71' Ιωαννίδης), Μακέντα (71' Καρλίτος).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.