Ο «παπά Μιχάλης» του Σασμού έπαιζε στον ΟΦΗ: Τι είπε για τις βεντέτες

10:05 | 23/11/2021

Ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης μίλησε για το ρόλο του στον "Σασμό", για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά και για τους άγραφους "νόμους" της Κρήτης

Ο Μιχάλης Αεράκης βρέθηκε καλεσμένος στο "The 2Night Show" το βράδυ της Δευτέρας (22/11), όπου μίλησε για το ρόλο του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Σασμός", ενσαρκώνοντας το ρόλο του "παπά Μιχάλη", αλλά και για την συναρπαστική πορεία του από την Κρήτη στην Αθήνα.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια όταν πουλούσε λαχεία από τα 12 χρόνια του, αλλά και για την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, η οποία σταμάτησε άδοξα.

Ο ίδιος μοιράστηκε με το κοινό τους άγραφους "νόμους" και το αξιακό σύστημα της Κρήτης, ενώ διηγήθηκε και μια πραγματική ιστορία σασμού που έζησε, μέσα στις φυλακές που επισκέπτεται.

"Γεννήθηκα στα Ανώγεια, έφυγα 11 χρονών για Ηράκλειο και μετά ήρθαμε στην Αθήνα το 1971. Οι αλλαγές μου έκαναν κακό. Έχασα την ταυτότητά μου. Από 12 αναγκάστηκα να δουλεύω, πρώτη μου δουλειά να πουλάω λαχεία... Ένας κέρδισε 12.500 δραχμές, φόραγε κοστούμι είχε έρθει από Θεσσαλονίκη. Μου ζήτησε τη διεύθυνσή μου για να έρθει να μου κάνει δώρο. Ήρθε σπίτι, βάλαμε τα καλά μας, τον περιποιηθήκαμε και μου έδωσε τελικά ένα πενηντάρικο. Ο πατέρας μου είχε νευριάσει και του είπε ότι δεν είμαστε διακονιάρηδες", ανάφερε για τα παιδικά του χρόνια.

"Μετά δούλευα σε νυχτερινά κρητικά κέντρα σαν βοηθός σερβιτόρου και η μητέρα μου ήταν μέσα στη λάντζα. Το πρωί πήγαινα στο σχολείο και ήμουν ο χειρότερος. Στην Αθήνα πήγαινα νυχτερινό γιατί έπρεπε να δουλεύω. Είχα λατρεία με το ποδόσφαιρο. Ήθελα να γίνω επαγγελματίας. Έχω παίξει στον ΟΦΗ. Με ζήτησαν από την Αθήνα και δεν μου έδιναν το δελτίο. Έπαιζα επιθετικός και έβαζα γκολ, ήμουν ωραίος", συνέχισε ο ηθοποιός.

Ο Μιχάλης Αεράκης μίλησε και για την επιτυχημένη σειρά του Alpha, ενώ διηγήθηκε και μια πραγματική ιστορία σασμού που έζησε, μέσα στις φυλακές που επισκέπτεται.

"Το θέμα είναι προτότυπο. Μέχρι σήμερα, σειρές που έχουν γίνει αναφέρονται στην βεντέτα. Ο 'Σασμός' καταπιάνεται με την επόμενη μέρα. Το ερώτημα είναι ένα, ο 'Σασμός' είναι καλό ή κακό πράγμα; Εγώ έχω σχέση εδώ και πολλά χρόνια με τις φυλακές.

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής πήγαινα τις παραγωγές στις αγροτικές φυλακές. Στα Χανιά πρόσφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Εκεί γνώρισα πολύ κόσμο[..] Πρόσφατα μέσα στις φυλακές έγινε 'Σασμός'. Η μία οικογένεια βάπτισε το παιδί της άλλης οικογένειας μέσα στη φυλακή", είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα για τον ΟΦΗ από το 2:53 και μετά:

Τέλος, ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε και για τη "ράτσα" των Κρητικών, για τα καλά και τα κακά τους, σύμφωνα με τον ίδιο.

"Ο Κρητικός είναι άλλη ράτσα, είναι γενναιόδωρος, γενναιόψυχος, χουβαρντάς στα αισθήματα. Πριν γίνει το κακό προσπαθούν να τους τα σιάξουν, πριν μεγαλώσει. Είμαστε θερμοί, τι να κάνουμε τώρα. Έχουμε όλα τα καλά αλλά είμαστε και τρελοί. Δεν δικαιολογώ καμία παραβατική πράξη", ανέφερε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.