Ο Πάπας... ψηφίζει Πελέ

16:30 | 02/11/2023

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (30/10), ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε για 8η (!) φορά στην καριέρα του την «Χρυσή Μπάλα», δημιουργώντας ένα ρεκόρ που θεωρείται απίθανο να καταρριφθεί στο μέλλον.

Μετά την βράβευση του 36χρονου «pulga», πολλοί ήταν εκείνοι που τοποθετήθηκαν σχετικά με το επίτευγμα του 36χρονου Αργεντινού, ο οποίος οδήγησε την «αλμπισελέστε» στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 στα γήπεδα του Κατάρ.

Από τις δηλώσεις που έγιναν, ξεχωρίζει αυτή του συμπατριώτη του Μέσι, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ποδοσφαιρόφιλος. Κληθείς να... επιλέξει ανάμεσα στον Μέσι και στον έτερο κορυφαίο Αργεντινό, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο 86χρονος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σχολίασε με νόημα:

«Προσθέτω έναν τρίτο και συγκεκριμένα τον Πελέ. Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι που είδα. Ο Μαραντόνα, ως παίκτης, ήταν υπέροχος, αλλά ως άνθρωπος απέτυχε. Δεν τον βοήθησα. Ηλθε να με δει κατά το πρώτο έτος της θητείας μου και μετά ο καημένος πέθανε. Είναι περίεργο, πολλοί αθλητές τελειώνουν άσχημα, ακόμη και στην πυγμαχία. Ο Μέσι είναι πολύ σωστός, ένας κύριος. Αλλά για εμένα, από αυτούς τους τρεις, ο μεγάλος κύριος είναι ο Πελέ. Είχε μεγάλη καρδιά. Μίλησα με τον Πελέ. Τον συνάντησα σε ένα αεροπλάνο όταν ήταν στο Μπουένος Άιρες. Ήταν ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη ανθρωπιά. Είναι λαμπροί και οι τρεις, ο καθένας με την δική του ειδικότητα. Ο Μέσι είναι καλός αυτήν την στιγμή, ο Πελέ ήταν καλός».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.