Ο Πασαλίδης του ΟΦΗ

12:31 | 21/05/2021

Ο Κώστας Μακαρούνης γράφει στο Capitano.gr για τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη, τον αμυντικό που αναμένεται να αποτελέσει την 1η καλοκαιρινή προσθήκη του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την πρώτη του μεταγραφή και να κάνει... σεφτέ στο καλοκαιρινό παζάρι, αφού είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη.

Ο Κώστας Μακαρούνης, δημοσιογράφος στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, αρθρογραφεί στο Capitano.gr και μας εξηγεί ποιος είναι ο 25χρονος αμυντικός και γιατί ο ΟΦΗ αποτελεί ευκαιρία για εκείνον


Τριαντάφυλλε, να η ευκαιρία σου!

Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης είναι κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφή του στον ΟΦΗ και αυτά που αφήνει στον Αστέρα έχουν να κάνουν με εξαιρετικές εμφανίσεις, κλήσεις στην Εθνική ομάδα, τηλέφωνα από Θεσσαλονίκη και Πειραιά, αλλά και μία σεζόν που έδειξε πως έφτασε η ώρα για… αλλαγή περιβάλλοντος.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Αστέρας Τρίπολης ανακοίνωσε την απόκτηση του Πασαλίδη από τον Αιγινιακό. Οσο οργανωμένο σκάουτινγκ και να κάνει μία ομάδα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις κανονικές συνθήκες αγώνα. Η ομάδα της Αρκαδίας κληρώθηκε να παίξει στο Κύπελλο το 2016 με τον Αιγινιακό όπου αγωνιζόταν βασικός, ο 20χρονος, τότε, Τριαντάφυλλος.

Η περίπτωσή του ήταν «τον είδαμε, μας άρεσε, τον πήραμε». Η διαφορά με άλλες παρόμοιες μεταγραφές, είναι στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Αστέρας. Από τον Αύγουστο κιόλας εκείνης της χρονιάς έκανε ντεμπούτο στην Super League και έπαιξε σε 28 ματς, ενώ την επόμενη σεζόν σε 31. Ταυτόχρονα, πλήθαιναν και τα δημοσιεύματα για τα βλέμματα των λεγόμενων ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου που, μοιραία, έπεφταν πάνω στον Πασαλίδη.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν σκανάρει για τα καλά τον στόπερ του Αστέρα με τους Πειραιώτες να είναι έτοιμοι τον αποκτήσουν μαζί με τον Βραζιλιάνο, δεξιό μπακ, των Αρκάδων, Ιγκόρ. Ο δεύτερος πήγε, ο Τριαντάφυλλος ποτέ. Το γιατί ακυρώθηκε η μεταγραφή νομίζω πως περισσότερο είχε να κάνει με το ποιος έπαιρνε εκείνο τον καιρό τις αποφάσεις στον Πειραιά. Οσο για τους υπόλοιπους συλλόγους που βολιδοσκόπησαν τον Αστέρα, κατάλαβαν πως έπρεπε να πληρώσουν ένα αξιοσέβαστο ποσό και έκαναν πίσω.

Τι έβλεπε ο Αστέρας και δεν τον έδινε «τζάμπα»; Ένα παίκτη σε νεαρή ηλικία, που είχε γαμέτες σεζόν στο πρωτάθλημα, έδειχνε ικανός στο ψηλό παιχνίδι, δεν προχωρούσε σε λάθη που κόστιζαν και δεν επηρεαζόταν η ψυχολογία του, όπως και να πήγαινε ένας αγώνας. Ιδιο πρόσωπο όταν κέρδιζε, ίδια αντίδραση όταν έχανε. «Σκληρός» και λιγομίλητος. Τακτικά υπάκουος, δεν ρίσκαρε να κάνει την ενέργεια που θα οδηγούσε στο να χάσει την κατοχή και ήξερε πώς να κλείσει χώρους και να παίξει άμυνα.

Για να έρθει το βήμα παραπάνω παίζουν πολλές συγκυρίες ρόλο. Αξίζει να θυμόμαστε, πως ο Πασαλίδης ήταν βασικός στις μικρές Εθνικές, κατάφερε να κληθεί στην Ανδρών και είναι μόνο 25 ετών! Την τελευταία σεζόν έπαιξε σε 15 ματς και σε έναν χρόνο λήγει το συμβόλαιό του. Και εδώ έρχεται η «σοφή» επιλογή για μία ομάδα. Συμφωνεί πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μία αλλαγή στην καριέρα του παίκτη, όμως διαφωνεί στο να τον χάσει… δωρεάν.

Δεν γίνεται ο Πασαλίδης στα 21 του να άξιζε ένα εκατομμύριο και τέσσερα χρόνια μετά να μην έχει ισχυρή αξία. Αυτό το γνωρίζει ο Αστέρας και θεωρώ σωστή την κίνηση της μεταπώλησης. Το είδαμε και με τον Δουβίκα. Δεν μπορούσε ο νεαρός επιθετικός να πάρει τη θέση του Μπαράλες, όμως άξιζε να παίξει, ο Αστέρας του το επέτρεψε και σε μία χρονιά βάζει στα ταμεία του 600.000 από έναν παίκτη που αγωνιζόταν αλλού! Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει και την περίπτωση του Πασαλίδη, όμως δεν το θεωρώ απίθανο.

Επίσης, θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα όταν δούμε και τον παρτενέρ του. Τον παίκτη που θα βρίσκεται στο πλευρό του και την χημεία που θα έχουν. Στον Αστέρα έφτασε στο πικ του με τον Τριανταφυλλόπουλο στο πλάι του. Εδεσαν, έβγαλαν εγωισμό, κατάλαβαν ότι ήταν η ευκαιρία τους και δικαιώθηκαν.

Κλείνοντας, θεωρώ ότι το περιβάλλον του ΟΦΗ είναι το κατάλληλο για να δούμε ξανά τον Πασαλίδη που γνωρίσαμε. Και το σημαντικότερο είναι πως το πιστεύει ο ίδιος. Επαναλαμβάνω. Είναι 25 ετών, ξέρει την κατηγορία, έχει τις εμπειρίες που χρειάζεται και θα προσαρμοστεί πανεύκολα. Κίνηση win win για την ομάδα του Ηρακλείου που τον αποκτά χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη και για τον παίκτη που θα μπει και πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Κώστας Μακαρούνης,

Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.